Roeien ’t Diep weer in volle vaart vooruit

Roeiers op het Steenwijkerdiep (foto ter illustratie). Foto Roeivereniging 't Diep

De afgelopen weken is er druk geoefend voor het vlot bij roeivereniging ’t Diep in Steenwijk. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen eind juni was het weer mogelijk een basistraining roeien aan te bieden, waarvan zes nieuwe leden gebruik hebben gemaakt. Tegelijkertijd probeerden een aantal skiffeurs de kunst van het skiffen onder de knie te krijgen. (Een skiff is een gladde eenpersoons boot.)

Na de lange stille coronaperiode leek een ieder extra gemotiveerd het diploma te halen. En met resultaat. Voor de basistraining is iedereen geslaagd en inmiddels zijn ook al skiffexamens met goed gevolg afgelegd.

De vereniging is blij met deze ontwikkeling. Ze zag hoe het ledental wat afnam toen het roeien in meerpersoonsboten lange tijd niet mogelijk was. Maar inmiddels trekt ‘t Diep weer nieuwe leden aan en wordt er weer volop geroeid. De club bereidt zich voor op de Weerribben Wieden Marathon en Toertocht. Een jaarlijks evenement dat twee keer verplaatst moest worden, maar dat nu door kan gaan op 18 en 19 september a.s. (zie: www.weerribben.tdiep.nl).

“Net als voorgaande edities is er weer veel animo voor. En dat geeft een boost, voor de roeisport in het algemeen en voor ‘t Diep in het bijzonder. ‘t Diep gaat weer in volle vaart vooruit”, zeggen Susanne Butter & Ina Snijder enthousiast.

Nieuws

menu