Roelof Groen uit Giethoorn reed twee keer de Vuelta en is nog altijd groot fan van de Ronde van Spanje: 'Vuelta is meer sportbeleving dan de Tour'

De ploegentijdrit gaf vrijdag mooi spektakel onder de Utrechtse Domtoren. Ook de twee dagen daarna vertoefde de Vuelta op Nederlandse bodem. Daarbij deed de Spaanse rittenkoers onder meer Den Bosch en Breda aan. Prachtige reclame voor de wielersport. En dat deed menig wielerhartje in fietsgek Nederland heviger kloppen. Zoals bij Roelof Groen uit Giethoorn, die zelf twee keer in de Vuelta van start ging. Dat was in 1978 en 1980.

Roelof Groen heeft het routeboek van de Vuelta uit 1978 nog.

Roelof Groen heeft het routeboek van de Vuelta uit 1978 nog. Foto: Sieb van der Laan

Als het om fietsen gaat is de honger bij Groen, die vorige week zeventig lentes aantikte, nog steeds niet gestild. „Nee, ik ben niet naar Utrecht geweest. Maar neem van mij aan, dat ik nog steeds alle wielernieuws op de voet volg. Het is mijn sport, al heb ik ook wat in schaatsen gedaan”, zegt Groen. De Tour de France werd in de ogen van velen jarenlang gezien als de absolute top, de Giro volgde als tweede en de Vuelta als goede derde. „Zo heb ik het zelf ook heel lang gezien”, beaamt Roelof.

Enorme druk

Nieuws

menu