Rugbyclub The Big Stones uit Havelte gaat eind augustus voor jubileumfeest: 'Wachten op duidelijkheid over wat wel en niet mag'

‘Since 1981’, staat er in het clubhuis van The Big Stones te lezen. En zo is het ook, want in dat jaar zag de rugbyclub van Havelte het levenslicht. De snelle rekenaar heeft dan ook vlot in de gaten dat er een jubileum aan zit te komen. „Oftewel, de lustrumcommissie is bezig om activiteiten op poten te zetten om het 40-jarig bestaan groots te vieren”, zegt clubman Freek van der Waardt.

Een zomers trainingspartijtje bij de rugbyclub van Havelte op een doordeweekse avond.

Een zomers trainingspartijtje bij de rugbyclub van Havelte op een doordeweekse avond. Foto: Sieb van der Laan

Om precies te zijn is zaterdag 28 augustus de grote dag. Het is dan ook niet zo raar dat het weekend van 28 en 29 augustus geprikt is om gezellig met elkaar deze mijlpaal te omarmen. Als het tenminste allemaal mag? „Er zijn plannen genoeg. We willen graag een feest voor de jeugd en genodigden en ook kamperen op ons terrein. Feesten, eten , drinken en uiteraard ook jubileumwedstrijden voor de jeugd. Onze veteranen tegen een selectieteam uit het noorden, en het is ook de bedoeling dat onze senioren heren en dames in actie komen. We hebben een goede relatie met gemeente Westerveld, maar wat ons jubileum betreft worden we een beetje van het kastje naar de muur gestuurd. Ik denk dat ze zelf ook niet weten wat ze mogen toestaan bij de viering van ons achtste lustrum.”

‘Deadline festiviteiten’

Nieuws

menu