Sportverkiezingen Steenwijkerland afgelast, ook geen alternatief: 'Corona maakt het echt onmogelijk'

Het sportgala. Wilbert Bijzitter

Steenwijk - De Sportverkiezingen Steenwijkerland gaan dit jaar niet door. De achttiende editie van het jaarlijkse sportgala was al uitgesteld naar 17 februari, maar is nu helemaal van de kalender geschrapt wegens de verlengde lockdown.

De onduidelijkheid omtrent de lockdown speelt de organisatie van het sportgala parten. Het is allerminst zeker dat de lockdown daadwerkelijk op 10 februari is afgelopen en ook is niet duidelijk hoeveel bezoekers er zijn toegestaan in theater De Meenthe. ,,Het lijkt er nu niet op dat er op 17 februari bijvoorbeeld honderd bezoekers kunnen worden verwelkomd."

Alles overwegende heeft de organisatie besloten de Sportverkiezingen 2020 af te gelasten. Overwogen wordt om in januari volgend jaar een verkiezing te organiseren, waarbij de prestaties van zowel 2020 als 2021 als uitgangspunt worden genomen.

Geen alternatieven

Er is in de afgelopen weken 'serieus over nagedacht' om de formule van het sportgala aan te passen. Via streaming bijvoorbeeld, waarbij mensen vanuit de woonkamer naar het gala kunnen kijken. Die optie is het niet geworden. ,,De voorbereidingen zouden vanaf nu moeten worden getroffen, er zouden de komende weken op locatie filmpjes met sporters en sponsors moeten worden opgenomen en dat lukt niet", vertellen Han Evers en Henk Ymker.

Sponsoren zijn bereid gebleken het evenement te blijven ondersteunen. ,,Dat heeft ons een goed gevoel gegeven. We hebben tot in detail onderzocht wat mogelijk is, maar corona maakt het dit keer onmogelijk. En dat is jammer, want we hadden na achttien jaren graag een vervolg gegeven aan het sportgala, dat onder normale omstandigheden deze week sport en sporters uit Steenwijkerland in de schijnwerper had geplaatst."