Sportverlichting.com TC Suthwalda begint aan derde seizoen in eredivisie: 'Lewabo is echt belachelijk sterk'

Het herenteam van Sportverlichting.com TC Suthwalda speelt komende zondag z’n eerste wedstrijd in de uitgestelde tenniscompetitie van de eredivisie. Tegenstander is dan De Pettelaer in ’s Hertogenbosch.

Zo zag 'Heren 1' van TC Suthwalda er vorig seizoen nog uit. Staand van links naar rechts: Boy Westerhof, Jarno Jans, Floris Kilian, Niels Visker, Erik Dallinga en Tim van Terheijden. Hurkend vooraan: Martin Bolderman. Op deze archieffoto ontbreken nieuweling Miliaan Niesten en reservespeler Sander Jans.

Zo zag 'Heren 1' van TC Suthwalda er vorig seizoen nog uit. Staand van links naar rechts: Boy Westerhof, Jarno Jans, Floris Kilian, Niels Visker, Erik Dallinga en Tim van Terheijden. Hurkend vooraan: Martin Bolderman. Op deze archieffoto ontbreken nieuweling Miliaan Niesten en reservespeler Sander Jans. Foto: TC Suthwalda

In het vorige (ingekorte) seizoen eindigde het Zuidwoldiger team op een gedeelde tweede plaats. Een jaar eerder (het debuutjaar in de eredivisie) verraste Suthwalda vriend en vijand door de tweede plaats geheel voor zich op te eisen.

In vergelijking met vorig seizoen is er bij ‘heren 1’ van Suthwalda niet zo gek veel veranderd. Het team bestaat inmiddels uit Niels Visker, Boy Westerhof, nieuweling Miliaan Niesten, Jarno Jans, Tim van Terheijden, Sander Jans (reserve) en de coaches Erik Dallinga en Floris Kilian. De twee laatstgenoemden spelen alleen in uiterste noodzaak een wedstrijd mee op dit hoogste niveau in Nederland.

Miliaan Niesten

Teamcaptain Floris Kilian is tevreden met het team zoals dat er nu staat: „We hebben dezelfde kern gehouden en we hebben er in de persoon van Miliaan Niesten een sterke speler bij gekregen. Hij is een dertiger die zowel nationaal als internationaal al heel wat ervaring heeft opgedaan en dat kunnen we natuurlijk uitstekend gebruiken.”

Over de kansen van het Zuidwoldiger tennisteam is Kilian duidelijk: „Ik heb begrepen dat Lewabo uit Beneden-Leeuwen nóg sterker geworden is dan vorig jaar. Ik heb het op voorhand al het sterrenteam van deze competitie genoemd. Lewabo is echt belachelijk sterk. In dat team zitten meerdere topspelers zoals Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jesper de Jong. Zij hebben daar maar liefst 15 spelers op hun lijst staan. Je weet natuurlijk nooit wie er wel of niet speelt, maar als je zóveel keus hebt uit goede spelers, dan is duidelijk dat de rest om de plaatsen 2 en 3 strijdt. Dat is een bittere constatering, maar het is niet anders.”

Veel publiek

Een grote verandering ten opzichte van vorig seizoen is dat er weer publiek welkom is bij tenniswedstrijden. „In vergelijking met de meeste andere verenigingen in de eredivisie trekken wij naar verhouding veel publiek. En dat hebben we in de laatste ingekorte competitie écht wel gemist. De spelers hebben er weer zin in, maar ik hoop dat dit ook voor de tennisliefhebbers geldt en dat die ons weer massaal komen aanmoedigen. Dat geeft ook zóveel meer sfeer rond de banen en dat is ook voor de club erg belangrijk”, stelt Kilian.

Wat betreft sponsoring is Suthwalda ook dit jaar erg blij met de financiële ondersteuning door Sportverlichting.com. Om echter ook volgend jaar weer op het hoogste niveau te kunnen meedraaien, is de club uit Zuidwolde op zoek naar nog een aantal sponsors. „We hebben al een leuke groep sponsors, maar er moeten eigenlijk nog een paar aardige bij. We timmeren als Suthwalda echt wel aan de weg en iedere tegenstander die bij ons thuis speelt, is enthousiast over onze accommodatie. Dat is hier in Zuidwolde, in vergelijking met sommige andere teams in de eredivisie, ontzettend goed voor elkaar.”

De eerste wedstrijd van Suthwalda is komende zondag uit tegen De Pettelaer. Daarna volgt de eerste thuiswedstrijd op zondag 26 september, vanaf 12 uur is Nieuwerkerk dan de opponent. Verder werkt Suthwalda nog twee thuis- en twee uitwedstrijden af.