Staphorst blijft ongeslagen met late winst in Barendrecht

Pascal Mulder brak zaterdag de ban namens Staphorst met zijn 0-1 in Barendrecht. Foto: VV Staphorst

Staphorst kent met de tweede zege op rij een fantastische start in de derde divisie. De ploeg van trainer Paul Weerman won zaterdag met 0-2 bij Barendrecht, bleef daarmee ongeslagen en heeft na 4 duels 8 punten.

In en tegen Barendrecht had Staphorst het vooral na rust erg moeilijk, en een remise leek het hoogst haalbare. Totdat Pascal Mulder in de 83ste minuut een corner raak volleerde: 0-1. In de slotminuut was het Stan Haanstra die de zege veiligstelde met de 0-2, uit een geslaagde counter.

Staphorst en Barendrecht waren voor rust aan elkaar gewaagd, zonder echt veel uitgespeelde kansen te creëren. Voor de bezoekers was Daimen Schra het dichtst bij een treffer, met een schot net voorlangs. Namens de thuisploeg was Romano van der Stoep degene die de 1-0 op z’n schoen had. Zijn inzet verdween echter hoog over het doel van Staphorst waardoor de 0-0 ruststand een logische was.

Furieus

Na rust begon Barendrecht furieus en nam ze het initiatief. Staphorst werd ver teruggedrongen en kwam er nauwelijks meer uit. De thuisploeg kreeg heel veel corners waaruit ze dreigend was. Met kunst- en vliegwerk overleefde Staphorst dit offensief, maar zelf gevaar stichten lukte niet meer. Totdat in de 83ste minuut het zelf ineens een corner kreeg en Pascal Mulder prachtig raak zag volleren: 0-1.

De onverwachte voorsprong werd in de slotfase vakkundig over de streep getrokken en in blessuretijd zelfs verdubbeld. Op aangeven van Mike Reuvers was het Stan Haanstra die een counter doeltreffend afrondde: 0-2.