Staphorst verliest in blessuretijd van strijdend DOVO

Ruben Kin scoorde zaterdag de 0-1 namens Staphorst.

Ruben Kin scoorde zaterdag de 0-1 namens Staphorst. Foto: VV Staphorst

Er zit een groot verschil tussen ‘Staphorst’ uit en ‘Staphorst thuis’. Sportpark Het Noorderslag is al jaren een lastig te nemen vesting, maar op vreemd terrein boeken de geel-blauwen weinig resultaat. Staphorst verloor ditmaal bij DOVO, door een treffer in de slotminuut. Voor de Veenendalers was deze goal een zeer belangrijke omdat zij nog volop in de strijd om handhaving zijn verwikkeld. Door de 2-1 zege heeft DOVO nu VVOG achterhaald op de ranglijst van de 3de divisie.

Staphorst startte aardig aan het duel in Veenendaal en nam een 0-1 voorsprong door een treffer van Ruben Kin. Hij maakte uit een corner de openingstreffer en zette Staphorst daarmee op het juiste spoor, in de 14de minuut. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want een kleine 10 minuten later was het Nick Hak die snoeihard de 1-1 tegen de touwen knikte.

Verrassend

Na rust bleef het duel op het prachtige complex in Veenendaal langdurig in evenwicht. Beide ploegen kregen weinig kansen en het duel leek dan ook in een remise te eindigen. In de slotminuut was het echter Guido van Dijk die DOVO verrassend alsnog een belangrijke driepunter bezorgde: 2-1.