Staphorst verliest van ACV in vermakelijke match

Reinier Crediet verstuurt een dieptepass namens Staphorst. Foto: Leo de Harder

Staphorst heeft zaterdagmiddag in een leuk duel in de 3de divisie thuis met 1-3 verloren van ACV uit Assen. De Assenaren namen voor rust een 0-2 voorsprong, zagen de ploeg van trainer Paul Weerman na rust de aansluitingstreffer forceren, maar wisten in de slotfase alsnog het duel te beslissen. ACV passeert Staphorst door deze uitzege en staat nu - met 44 punten - 2 punten boven de geel-blauwen.

ACV begon sterk in Staphorst en zag al in de beginfase een goal afgekeurd worden. In de 22ste minuut was het wél raak, toen Gijs Jasper de bezoekers verdiend op voorsprong bracht: 0-1. Staphorst stelde daar aanvallend niet zo veel tegenover en moest op slag van rust de 0-2 slikken. Freddy Quispel was de maker ervan en daarmee zat ACV op rozen.

Geloof

Na rust kwamen de Assenaren in eerste instantie niet in de problemen en kon de thuisploeg aanvallend niet veel uitrichten. Dat veranderde in de 70ste minuut toen Sander de Grote de 1-2 forceerde en Staphorst het geloof terugvond. Gedurende een klein kwartier was sprake van druk van de thuisploeg, maar toen Niels Grevink in de 82ste minuut de 1-3 scoorde was het beslist. De zege van de bezoekers kwam niet meer in gevaar waardoor ze Staphorst op de ranglijst zijn gepasseerd.

Nieuws

menu