Start cursus Running bij Start'78

De deelnemers gaan op de Oerthebaan van start voor de coopertest.

De deelnemers gaan op de Oerthebaan van start voor de coopertest. Foto: Sieb van der Laan

Atletiekvereniging Start’78 is straks na de genuttigde oliebollen en kerstkalkoen van plan om weer met een cursus Start Running te beginnen. De club is daar de laatste jaren behoorlijk actief mee. Deze start is voorzien op dinsdag 18 januari op de atletiekbaan aan de Middenweg in Steenwijk.

Er wordt gelopen op dinsdag en donderdag om 19.15 uur. Gedurende twaalf weken wordt er afwisselend getraind op de atletiekbaan, de weg, en als het kan in het bos. Dat gebeurt onder leiding van ervaren trainers. Na twaalf weken noeste arbeid ben je in staat om vijf kilometer hard te lopen. Tijdens de trainingen leer je hoe je het hardlopen kunt opbouwen. Zo werk je op een verantwoorde manier aan je techniek en conditie, en beweeg je met meer plezier.

Informatie en aanmelden kan bij Freddie Bouma per email: StartRunning@start78.nl. Het kan zijn dat alsnog wordt gekozen voor een later tijdstip waarop Start Running daadwerkelijk van start gaat. „Dat heeft uiteraard te maken met de dan geldende coronaregels. Als het nodig is moeten we schuiven met de datum naar een moment dat we weer met elkaar mogen sporten.”