Steevast pakt competitiedraad weer succesvol op

Steevast uit Steenwijk tijdens in het inslaan voorafgaand aan de wedstrijd tegen DBS in Balk. Foto: Teun Smit

Na een periode van meer dan anderhalve maand stilstand stonden de mannen van Steevast uit Steenwijk in Balk weer in hun wedstrijdtenue binnen de volleyballijnen bij rode lantaarndrager DBS 2. Zij wisten een overtuigende 0-4 winst neer te zetten.

Na een periode van meer dan anderhalve maand stilstand stonden de mannen van Steevast uit Steenwijk in Balk weer in hun wedstrijdtenue binnen de volleyballijnen bij rode lantaarndrager DBS 2. Zij wisten een overtuigende 0-4 winst neer te zetten. Het was de eerste wedstrijd van een serie van drie die door Steevast binnen een tijdsbestek van één week gespeeld wordt.

De Steenwijker volleyballers hoefden in deze wedstrijd niet tot het uiterste te gaan, de tegenstand was daar onvoldoende krachtig voor. Toch wist DBS gedurende de sets Steevast redelijk bij te houden en kwam het kwaliteitsverschil in de eindfases tot uiting.

Wedstrijdritme

In het begin was Steevast even zoekend naar wedstrijdritme. Maar de aanvankelijke onzekerheid maakte gaandeweg plaats voor goede blokkeringen waarmee de aanvalsangel van DBS grotendeels werd geneutraliseerd. En de middenaanvallers stonden de gehele wedstrijd op scherp en groeiden uit tot sterke Steenwijker aanvalstroeven.

Daarnaast brachten servicereeksen van Steevastzijde aces of passingsproblemen voor DBS. Mede door deze lange-afstandsaanvallen wist Steevast met de setstanden 21-25, 19-25, 16-25 en 23-25 het speelveld opnieuw zonder kleerscheuren te verlaten en ligt de weg volledig open richting kampioenschap.

Volgend week Set Up en VCR

Dinsdagavond 20.30 uur staat het laag geklasseerde Set Up uit IJsselmuiden op het programma van koploper Steevast, waarna donderdag goede middenklasser VCR uit Ruinerwold om 21.00 de derde tegenstander binnen een week is. Beide wedstrijden worden gespeeld in de Waterwyck in Steenwijk.

Nieuws

menu