Sterk debuut Jeffrey Buis in IDM Supersport 600 klasse op TT Circuit in Assen: 'Was een prachtige ervaring'

Jeffrey Buis hoopt in het nieuwe seizoen de overstap te maken naar de Supersport 600 klasse. Foto: Randy van Maasdijk

Jeffrey Buis maakte op het TT circuit van Assen indruk tijdens zijn eerste races in de IDM Supersport 600 klasse. Het was een goed debuut voor de Kawasaki coureur, waarbij hij gedurende het weekend veel progressie maakte en met twee dikke top-tien klasseringen naar huis ging..

„Een gaaf debuut. Voor het eerst in deze zwaardere klasse rijden, was een prachtige ervaring”, aldus Buis. In het sterke IDM Supersport 600 veld kende de coureur als gastrijder een sterke eerste trainingsdag. Vanaf 1.44.0 na de eerste vrije training, wist de Kawasaki-coureur zijn rondetijd uiteindelijk aan te scherpen tot 1.42.7 in de kwalificaties. Buis plaatste zich als veertiende, wat betekende dat hij vanaf de vijfde startrij aan de races mocht beginnen. In de slotfase wist hij nog twee plaatsen te winnen, waardoor hij zijn debuutrace in de IDM Supersport 600 klasse met een keurige achtste plaats afsloot.

In de tweede race was Buis iets minder goed weg, maar kon hij zich goed herstellen. In de slotfase wist hij nog twee rijders te passeren, waardoor hij opnieuw binnen de top-tien als negende wist te eindigen. De coureur uit Steenwijkerwold kan zich nu weer volledig focussen op het WK Supersport 300 kampioenschap, waarin hij als titelverdediger derde staat in de tussenstand. De volgende WK-races worden in het weekend van 3 tot en met 5 september verreden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Nieuws

menu