Stoffige clubrecords Steenwijk’34 uit de boeken. Fenne de Jong naar zilver en brons op Open NK

Fenne de Jong rechts met Michelle van den Hoofdakker.

Fenne de Jong rechts met Michelle van den Hoofdakker. Foto: Steenwijk'34

Zwemmers Aniek Vuist en Senna van den Hoed deden namens Steenwijk’34 mee aan het NK Sprint in Rotterdam. Fenne de Jong en Michelle van den Hoofdakker kwamen uit op het Open NK in Amersfoort voor senioren en jeugd.

Michelle zwom in Amersfoort op de 50 meter rugslag haar tweede snelste tijd in een 50 meter bad van dit seizoen met een tijd van 32.76.Het doel van Fenne op dit toernooi was met name om ervaring op te doen in de opbouw van de wedstrijd: het racen in de vroege ochtend en het zwemmen van finales in de middaguren. Er was een bronzen medaille voor Fenne op de 200 meter vrijeslag en een zilveren medaille op de 50 meter rugslag.

NK Sprint

Aniek Vuist mocht het spits afbijten met haar 50 meter vrijeslag op het NK Sprint in Rotterdam. En dat ging prima. Haar inschrijftijd die zij al sinds het NJK van december 2019 niet meer had weten te verbeteren, zwom zij uit de boeken. Aniek verbeterde haar tijd naar 28.13. Een mooi persoonlijk record met 57 honderdste. Dit bleek tevens genoeg om het ruim veertig jaar oude clubrecord (28.30) van Trea van Dijk bij de zestienjarigen te verbreken.

Ondanks dat Senna toch al vaker op grotere toernooien had gestaan, had hij toch wel last van gezonde spanning. Met een tijd van 27.73 op 50 vlinder eindigde hij net een halve seconde boven zijn inschrijftijd. Op de 50 meter vrijeslag klokte Senna een tijd van 25.22, achthonderdste van een seconde boven zijn persoonlijke record. Net zoals de 50 meter vrijeslag van Aniek was ook Senna’s tijd goed voor een clubrecord. Elf jaar geleden zwom Willem-Jan Huisman in Nijverdal bij de zeventienjarigen naar 25.40. De vlinderslag voor Aniek eindigde net boven haar inschrijftijd, doordat ze even niet goed uitkwam bij haar finish. Na 31.05 seconden stopte de klok. Ook hiermee wist zij het oude clubrecord van Janneke Bakker (32.70) uit 1993 ruim te verbeteren.