Strijd om 35ste editie Wiede Bokaal ontbrandt

Momentopname van een vorige editie van de zeilwedstrijden om de Wiede Bokaal. Pieter Lanser

Wanneperveen - Na een spannend, ronduit sensationeel verlopen NK op de Beulakerwijde keren de deelnemers van de 16m2-klasse komend weekend terug bij zeilvereniging Belterwiede. Omstreeks 50 zeilers, onder wie veel vaderlandse toppers, strijden dan voor de 35ste keer om de Wiede Bokaal.

Bovendien staat de Blauwe Hand Cup op het spel: dit betreft een jaarlijkse prijs voor de best presterende zeiler op Overijssels water. Naast de 16m2-klasse doen komend weekend - maar dan wel met meer bescheiden aantallen - zeilers uit de Splash Red- en Splash Blue-klasse mee.

Veiligheid

Zeilvereniging Belterwiede besteedt dit jaar extra veel aandacht aan de veiligheid, in verband met corona. Zo kunnen er dit jaar minder zeilers dan in voorgaande jaren meedoen. Bovendien vertrekken de zeilers vanaf meerdere havens naar het wedstrijdveld en ook is er geen walprogramma. Het is komend weekend zeilen, zeilen en nog eens zeilen. Dat betekent twee dagen achtereen vroeg het water op en dat er, met korte pauzes, dagelijks drie of vier wedstrijden kunnen worden gehouden. Voor de 16m2-klasse wordt de klassieke plassenbaan uitgelegd, waardoor de zeilers vaak vrije wind hebben.

De weersverwachting voor dit weekend ziet er top uit. Op zaterdag is sprake van een pittige windkracht, maar op zondag lijkt de wind zich wel wat rustiger te houden.

 

Nieuws

menu