Strijd om Steenwijker Toren Cup barst los

Een fragment van een eerder gehouden Steenwijker Toren Cup. Archieffoto: Frens Jansen

Deze week houdt d’Olde Veste ’54 opnieuw de Steenwijker Toren Cup. Op dinsdagavond 16 augustus zullen Berkum, Alcides, vv Heerenveen en d’Olde Veste ’54 een start maken van het traditionele voetbalevenement. Nieuw daarbij is dat het tweede elftal van OV een dag later in actie zal komen.

Tegenstanders daarbij zijn Berkum 2, MSC 1 en SVI o23. Op zaterdag 20 augustus komen alle teams opnieuw in actie tijdens de slotdag van het toernooi. Om 13.00 uur zal het schaduwtoernooi van start gaan terwijl de eerste elftallen vanaf 16.00 uur aan de finalewedstrijden zullen beginnen. Het toernooi zal plaats vinden een week voordat de ploegen die in de hoofdklasse uitkomen aan de regulaire competitie beginnen.

Begin van traditie?

De organisatie van de Steenwijker Toren Cup is zeer tevreden dat het evenement ook dit jaar weer zal gaan plaats vinden. „Een leuk toernooi waarbij we super blij zijn dat Albert Heijn Van Etten opnieuw als hoofdsponsor hebben. Berkum en Alcides zijn al jaren vaste deelnemers en de komst van beide ploegen geeft wel aan dat het in het straatje van hun voorbereiding past.“ Zowel Berkum als de club uit Meppel zijn zeer stabiele hoofdklassers en dat geeft het niveau van het toernooi aan. Nieuw dit jaar is de komst van vv Heerenveen. De van oudsher zondagclub maakt dit seizoen de overstap naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. „We zijn blij met hun deelname”, geeft Jan Derk Brandsma aan. „Dit is misschien het begin van een traditie.“

Jan Derk Brandsma geeft dit seizoen samen met Rick Vis en Ron Maters invulling aan de organisatie. „Het is een leuk toernooi en doordat een week later de competitie voor de hoofdklassers begint is het een leuke laatste test voor de clubs.“ Op dinsdag 16 augustus zullen de ploegen elkaar voor het eerst treffen waarna op zaterdag 20 augustus de finaledag zal zijn.

‘Goed deelnemersveld’

Nieuw tijdens het toernooi is de invulling voor de woensdagavond. Dan zullen de tweede elftallen van Berkum, Olde Veste, SVI onder de 23 en MSC in actie komen. „Een goed deelnemersveld“, is de organisatie van mening. Het tweede elftal van Berkum wist niet alleen kampioen in hun klasse te worden maar ook de landelijke titel te winnen. Ook d’Olde Veste ’54 draaide afgelopen seizoen mee aan de kop van de reserve hoofdklasse. Naast het tweetal clubs komt ook MSC weer naar Steenwijk. De ploeg werd afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse en staat voor het aanstaande voetbaljaar onder leiding van trainer Guido Wind. Als vierde ploeg in het deelnemerslijst staat het talententeam van SVI (O23) te boek. De vier ploegen zullen hun toernooi starten op woensdag 17 augustus terwijl ze ook op de finaledag in actie zullen komen.

Nieuws

Meest gelezen

menu