Teleurstellend debuutseizoen in de WK Supersport 600 klasse voor Jeffrey Buis. Kawasaki coureur uit Steenwijkerwold zet vizier op volgend jaar

Plat op de motor door de bocht. Jeffrey Buis is op zoek naar het juiste gevoel op zijn Kawasaki. Foto: Randy van Maasdijk

Het debuutseizoen in de WK Supersport 600 klasse heeft motorcoureur Jeffrey Buis niet gebracht was hij ervan had gehoopt. Het was weliswaar een leerjaar, maar de coureur uit Steenwijkerwold was bij geen enkele wedstrijd in staat om in de punten te rijden.

En dan beleef je de keerzijde van de sportieve medaille. Want twee jaar geleden werd Jeffrey Buis wereldkampioen in de WK Supersport 300 klasse en vorig jaar werd hij in deze klasse nog derde. Er wordt in de 600 klasse nog drie keer buiten Europa gereden, in Argentinië, Indonesië en Australië.

De rijder van het Italiaanse Motozoo Racing Team is daarbij niet meer van de partij. Buis reed afgelopen weekend zijn laatste races van het seizoen op het circuit van Portimão. Daar werd hij 24ste in de eerste race en in de tweede race viel hij uit. Dat paste aardig in de lijn van het seizoen, waarin het maar niet wilde lukken.

Plan voor 2023

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een raceplan 2023 voor de Kawasaki coureur uit Steenwijkerwold. „We zien genoeg mogelijkheden om met een andere aanpak volgend seizoen wel de progressie te maken en de resultaten te bereiken die we graag willen”, aldus Buis. Dat plan hoopt Jeffrey op korte termijn te kunnen presenteren. „Ondanks dat ik hard gewerkt en gestreden heb is het dit seizoen niet gegaan zoals gehoopt. Ik had er meer van verwacht. Toch ben ik dankbaar voor de steun die ik van veel mensen in wat voor vorm dan ook heb gehad.”

Nieuws

menu