Tennispark LTC Steenwijk gaat komende jaren op de schop: 'Leden mogen straks kiezen uit drie scenario's'

Lekker druk op de tennisbanen, op maandagavond. LTC Steenwijk is een club in de groei. Alleen het tennispark is op een aantal punten stevig gedateerd, en daar moet verandering in komen. De club viert over twee jaar het eeuwfeest. Een mooi moment om aan de slag te gaan met een stevige upgrade.

Voorzitter Taco Homan met ingekleurde tekeningen hoe het tennispark er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Voorzitter Taco Homan met ingekleurde tekeningen hoe het tennispark er in de toekomst uit zou kunnen zien. Foto: Sieb van der Laan

„We zijn al een jaar of drie in gesprek. Onder meer met de gemeente die prima meedenkt”, zo merkt voorzitter Taco Homan op. Hij vertelt waar de pijnpunten van het huidige complex zitten. „Drie kunstgrasbanen staan op de nominatie afgekeurd te worden. Die hebben we al eens opgelapt met nieuwe stukken bij de baseline. Normaal gesproken is de levensuur van een baan tussen de tien en vijftien jaar. Deze zijn al over de twintig jaar. Ja dan is het echt wel klaar.” Er zijn ook drie grasbanen die er ongeveer twaalf jaar liggen. „Die kunnen theoretisch nog een paar jaar mee. Opknappen nu zou beter zijn.”

Nieuws

menu