Thijmen van der Velde uit Steenwijk is teammanager en grensrechter bij de jeugd van SC Heerenveen: 'Vlaggen vind ikzelf een stuk leuker dan fluiten'

Aan de muur bij de voordeur hangt een fraai lampje met het opschrift BVB’09. Want Borussia Dortmund is naast SC Heerenveen zijn grote voetballiefde. En zelf voetballen mag Thijmen van der Velde ook graag doen. „Bij Vv Steenwijk in de JO19. Of ik veel wedstrijden mee kan doen dit seizoen is afwachten. Want ik ben begonnen aan een mooi avontuur”, zo klinkt het serieus uit de mond van de 17-jarige. „Sinds kort ben ik teammanager en grensrechter bij de JO15 van SC Heerenveen.”

Steenwijker Thijmen van der Velde (17) in het pompeblêden shirt van SC Heerenveen.

Steenwijker Thijmen van der Velde (17) in het pompeblêden shirt van SC Heerenveen. Foto: Sieb van der Laan

„Volgend jaar maart word ik achttien”, zo vervolgt Thijmen. „Zelf voetballen is nog best leuk. Vorig seizoen heb ik in de verdediging gespeeld. Nou ja, er waren maar een paar wedstrijden. Dit seizoen is het de bedoeling dat ik voorin ga voetballen. Dat heb ik al eerder gedaan en een paar keer zeer fraai gescoord. Bij thuiswedstrijden kan ik waarschijnlijk wel meedoen. Uit wordt lastig op zaterdagen waarop ik met Heerenveen op pad ben.”

Roemruchte clubs

Nieuws

menu