Tiener Kay van Sleen uit Steenwijk kan na vier jaar revalidatie weer sporten. Twee valpartijen zetten leven op z'n kop: 'Mijn hersenen konden de spieren niet meer aansturen'

Een gedreven sportende tiener. Levensgeluk lacht je toe en je bent een getalenteerd triatleet. Dan denk je er geen moment aan dat het leven ook een ongekend ruwe wrede keerzijde kan krijgen. Daar moet je ook niet aan denken. Zeker niet als je pas veertien bent. Twee valpartijen van de fiets zetten plotseling je leven en dat van je familie compleet op z’n kop. Vier jaar revalideren, een rolstoel en opnieuw leren lopen. Opgeven is geen optie. Want wat voor keuze heb je? Kay van Sleen is nu achttien en voelt zich aardig de oude, hij zwemt weer bij Steenwijk’34.

Kay van Sleen kan weer zwemmen bij Steenwijk'34.

Kay van Sleen kan weer zwemmen bij Steenwijk'34. Foto: Sieb van der Laan

Vader Wiebe deed aan de triatlonsport bij TZT’86 in Nijeveen. Hij droeg een keer een trui met een triatlonlogo. En zo werd Kay ook gegrepen door de liefde voor deze sport. In 2017 werd hij in zijn leeftijdsgroep triatlonkampioen van Noord Nederland. Ook pakte hij brons op het NK. En toen ergens in de nazomer van 2018 ging het heel erg mis.