Tim de Vries uit Onna is commentator dameswielrennen voor Eurosport: 'Wielrennen voor dames is voor mij ook een stuk fascinatie'

Hij bezweek voor de charmes van het dameswielrennen. Begonnen als verslaggever bij de lokale omroep Slos. Zijn kennis over het buffelen op twee wielen door ontketende vrouwen bleef niet onopgemerkt. „Want ik kon bij het blad Wieler Revue aan de slag. Heb ik zo’n twee jaar gewerkt”, zegt Tim de Vries. De wielerkenner uit Onna zag vervolgens WielerFlits aan de poort kloppen. „Die hebben een site en sinds een paar jaar ook een magazine. Daarnaast ben ik sinds een paar maanden actief voor Eurosport.”

Oud-wielrenster Vera Koedooder en Tim de Vries geven commentaar in het commentaarhokje.

Oud-wielrenster Vera Koedooder en Tim de Vries geven commentaar in het commentaarhokje. Foto: Vera Koedooder

En dat betekent dat de Vries met enige regelmaat te vinden is in de studio’s op het Mediapark in Hilversum. „Zzp-er zijn is leuk, omdat iedereen je ergens voor vragen kan. Schrijven en daarnaast commentator zijn bij deze megasportzender is een fantastische combinatie. Eurosport zei: ‘Blijf vooral ook voor WielerFlits werken. Dan blijf je scherp’. Wielrennen voor dames is voor mij ook een stuk fascinatie.”

Nieuws

menu