Titelkandidaat d’Olde Veste’54 wint rommelige thuiswedstrijd tegen Balk toch nog ruim

Maikel Toeter scoorde zaterdag de 2-1 tegen Balk. Foto: Sieb van der Laan

Een 5-1 zege: dan denk je een makkie, maar dat was het zeker niet. Koploper d’Olde Veste’54 stond 8 minuten voor tijd - overigens verdiend - slechts met 2-1 voor tegen degradatiekandidaat Balk. Daarna liepen de Steenwijkers, die al met anderhalf been in de hoofdklasse staan, nog uit naar ruime cijfers: 5-1.

Het was zaterdag direct raak. Na 20 seconden lag de bal al achter doelman Andries Zijlstra, de beste speler van de basiself van Balk. Na een aanval over de linkerflank schoof Davy Kuurman simpel de 1-0 tegen de touwen. Uit een vrije trap rechts schuin buiten de zestien, vanaf zo’n 25 meter, kogelde Bauke Lyklema de bal ineens in de korte hoek, halverwege de eerste helft: 1-1. Daarbij leek het erop alsof keeper Holleboom even het zicht werd ontnomen.

Fraai raak

Na rust werd een kopbal van Patrick de Vente uit de zestien gewerkt en schoot Bas de Vries vervolgens naast. Uitstel van executie, zo bleek, want in de 50ste minuut was het alsnog raak. Uit een voorzet van Mehran Ali Pour Asli kopte Maikel Toeter fraai raak: 2-1. Een kopbal van Bas de Vries miste vervolgens nipt de roos. Patrick de Vente en Bas de Vries misten nog een kans om de thuisploeg definitief in veilige haven te schieten. Vanaf de 82ste minuut werd het nog leuk voor het thuispubliek. Jeffrey Dijkstra ramde de bal uit een vrije trap rond de zestien knap tegen het nylon: 3-1. Uit een assist van Kuurman poeierde Hessel Eikelboom de 4-1 binnen. In de slotminuut pakte ook invaller Juules Kwant nog een graantje mee in deze belangrijke wedstrijd. Met een van richting veranderd schot werd het 5-1.

Komende zaterdag

Bij een zege komende zaterdag, uit tegen vv Groningen, is d’Olde Veste’54 zeker van de titel in de eerste klasse E. Bij een ander resultaat dan een zege voor de Steenwijkers hangt promotie die dag af van het resultaat bij de wedstrijd in Groningen tussen Oranje Nassau en WHC uit Wezep. Op zaterdag 4 juni voetbalt d’Olde Veste’54 nog thuis tegen degradatiekandidaat FC Burgum.

Nieuws

menu