Toch geen Skeelerklim van Steenwijk: 'Het wordt te moeilijk en ingewikkeld'

De finish van de Skeelerklim van Steenwijk in 2018. Gary Hekman boekte toen een van zijn zes overwinningen in deze 'klassieker'. Foto: Wilbert Bijzitter

De Skeelerklim van Steenwijk gaat ook dit jaar niet door. Vorig jaar moest het evenement vanwege corona al van de kalender worden gehaald en ook dit jaar kon de wedstrijd - op de geplande datum van 28 april - om dezelfde redenen geen doorgang vinden.

Er kwam echter een nieuwe kans om het evenement alsnog te houden, op zaterdagmiddag 18 september. „We hebben lang getwijfeld, gewikt en gewogen en alles overziende na overleg met de KNSB besloten om er een streep door te halen”, laat organisator Henk Ymker weten. „Het wordt te moeilijk en ingewikkeld om het evenement coronaproof te organiseren volgens de nu geldende (en helaas niet verder versoepelde) maatregelen.”

Klassieker

De klassieker in Steenwijk is de oudste skeelerwedstrijd van ons land en werd voor het eerst gehouden in 1985, het jaar waarin Evert van Benthem de Elfstedentocht wist te winnen. In Steenwijk kwamen steeds sterke (inter)nationale toppers aan het vertrek en er is sprake van een imposante erelijst.

Hekman zegevierde in 2019

De laatste en 35e editie dateert van woensdag 1 mei 2019, toen Gary Hekman bij de heren triomfeerde en Marijke Groenewoud (de huidige wereldkampioene massastart) bij de dames verrassend naar de overwinning sprintte. Hekman is overigens met zes overwinningen recordhouder in Steenwijk, waar hij in 2016 ook Europees kampioen werd.

De organisatie van deze oudste skeelerwedstrijd van ons land richt zich nu op het voorjaar van 2022.

Nieuws

menu