Topper Olde Veste en WHC geschrapt door overlijden van clubicoon en erelid Jan van Ommen. Boys en Steenwijk komen dit weekend wel in actie

Sneeuw en vorst kunnen de voetbalpret mogelijk nog bederven, zo niet dan is er een volledig voetbalprogramma. Foto: Sieb van der Laan

Als de voorspelde sneeuw en vorst de boel niet verpesten is er komend weekend een volledig voetbalprogramma bij de amateurs. De topper in de zaterdag eerste klasse E in Wezep tussen WHC en Olde Veste gaat niet door. Een en ander heeft te maken met het overlijden van clubicoon en erelid Jan van Ommen van WHC.

Jan van Ommen was in Steenwijk ook geen onbekende. Hij was jarenlang speaker bij het skeelerspektakel van Steenwijk. Samen met zijn sportvriend Henk Ymker organiseerde hij ook al jaren de bekende wielerklassieker ‘de Ster van Zwolle’. Een eendaagse wielerwedstrijd die in de provincie Overijssel wordt verreden in en rondom Zwolle.

In de zaterdag derde klasse A voetbalt Willemsoord thuis tegen Tonego uit Luttelgeest. Beide ploegen staan onderaan in deze klasse. In de zaterdag vijfde klasse G doet Steenwijker Boys bovenin nog goed mee. De geel-zwarten gaan zaterdag op bezoek bij Alcides in Meppel. Alcides is ook nog kansrijk.

Steenwijk speelt in deze klasse thuis op sportpark Nieuwe Gagels tegen Blokzijl. Uit werd met 0-13 gewonnen. Blokzijl is nog puntloos. Koploper MSC ontvangt Espel, en VCG speelt thuis in Geesbrug tegen NKVV. SVBS’77 uit Belt-Schutsloot gaat bij VVAK op bezoek. In de vierde klasse D Oost voetbalt VHK thuis op sportpark Monnikenmolen in Sint Jansklooster tegen Noord Veluwe Boys. VHK staat tweede, de gasten voorlaatste.

Zondagvoetbal

VENO voetbalt zondag in de tweede klasse K uit tegen koploper Epe. De voetballers uit Vollenhove die ‘lijfsbehoud’ als doelstelling hebben doen het knap met de vijfde plaats op de ranglijst. In de derde klasse D is de altijd leuke derby in Steenwijkerwold, waar de rood-zwarte trots van het dorp het zondag opneemt tegen Oldemarkt. Oranje Zwart voetbalt in deze klasse uit tegen Dwingeloo. En er is ook de derby van Weststellingwerf, waarbij Olyphia thuis in Noordwolde Trinitas uit Boijl ontvangt. Steenwijker Boys voetbalt zondag thuis op de Koperberg tegen Zandhuizen. Een wedstrijd die van belang is voor de tweede periodetitel in de vierde klasse A.

Overige wedstrijden zondag: derde klasse D, Oldeholtpade - Ruinen, HODO - Raptim, Protos - USV, vierde klasse A, Wacker - De Blesse, RKO - VWC, Lemmer - Smilde’94, BEW - Sportclub Makkinga, Ruinerwold - Donkerbroek, Kraggenburg - Havelte, vijfde klasse A, Kuinre - Stânfries, IJhorst - Uffelte, Old Forward - Hoogersmilde, Wapserveen - Fochteloo, Diever/Wapse - Blankenham, Scheerwolde - Oosterstreek.

Nieuws

menu