Trainer Dick Krommenhoek van promovendus d’Olde Veste’54: 'Dit hebben we met z’n allen zó graag gewild' | Voetbalbijlage

In de week voor de allereerste competitiewedstrijd in de vierde divisie zit d’Olde Veste’54-trainer Dick Krommenhoek er volkomen ontspannen bij. Het hoofd goed gebruind, met een weids zicht op de schapen achter zijn huis, verhaalt hij over het historische avontuur dat eindelijk is aangebroken. „Deze stap naar een hoger niveau hebben we met z’n allen zó graag gewild.”

Hoofdtrainer Dick Krommenhoek, in gepeins verzonken op de bank bij d'Olde Veste'54. Rechts assistent-trainer Rob Nugter.

Hoofdtrainer Dick Krommenhoek, in gepeins verzonken op de bank bij d'Olde Veste'54. Rechts assistent-trainer Rob Nugter. Foto: Martijn Bijzitter

Krommenhoek is geen jongen uit de streek, maar hij gedijt al ruim tien jaar prima in Steenwijkerwold. Voorheen woonde en trainde hij in het westen van het land: DVVA (Amsterdam), NVC (Naarden), De Zuidvogels (Huizen) en Swift (Amsterdam) waren zijn clubs, voordat hij in 2013 de eindverantwoordelijke werd bij Heerenveense Boys. Drie seizoenen was hij er actief, SC Emmeloord volgde in 2018 en sinds het seizoen 2020-2021 zit de Amsterdammer op de bank bij de Steenwijker zaterdagclub.

Afgetekend kampioen