Trainer Gerjan van der Hoogen stopt bij sv Steenwijkerwold

Gerjan van der Hogen.

Gerjan van der Hogen. Martijn Bijzitter

Na dit voetbalseizoen stopt Gerjan van der Hoogen als hoofdtrainer van sv Steenwijkerwold. De huidige trotse lijstaanvoerder in de noordelijke 3de klasse A bij de zondagamateurs moet dus op zoek naar een nieuwe oefenmeester.

In 4 jaar tijd heeft Gerjan van der Hoogen sv Steenwijkerwold onder de arm genomen en terug op de rails gezet. En dat niet alleen bij de eerste selectie, maar nagenoeg de gehele vereniging heeft hij kleur en richting gegeven. „Onze vereniging is hem daar enorm dankbaar voor, maar snapt ook dat een trainer met ambitie stappen wil maken. Wat sv Steenwijkerwold betreft, was de samenwerking nog jaren doorgegaan. De tweede vereniging van Steenwijkerland, met bijna 600 leden, bestaat in juni 2023 50 jaar. Promotie naar de 2de klasse zou natuurlijk een enorme kers op de taart zijn en een geweldige bekroning voor het werk dat Gerjan van der Hoogen heeft geleverd in Steenwijkerwold”, zegt het bestuur.

Het profiel voor een nieuwe hoofdtrainer moet nog worden gemaakt. „Maar duidelijk is dat de vereniging een trainer zoekt die een verbinder is en de eigen sfeer van sv Steenwijkerwold begrijpt.”