Trainer Willem Jan Talsma uit Steenwijk verlengt contract met SC Rouveen

Willem Jan Talsma uit Steenwijk is momenteel bezig met zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van SC Rouveen. Foto: Martijn Bijzitter

De technische commissie van SC Rouveen heeft bekendgemaakt dat het contract met de huidige hoofdtrainer Willem Jan Talsma met een jaar wordt verlengd. Dat betekent dat de Steenwijker ook in het seizoen 2023-2024 voor de spelersgroep staat.

Zowel voor de TC als voor Talsma zelf waren er geen beletsels om een contractverlenging aan te gaan. Na een seizoenstart met twee nederlagen, waarbij beide partijen even aan elkaar moesten wennen, staat het eerste elftal momenteel weer op de plaats waar het thuishoort: in de bovenste regionen van de oostelijke 3de klasse C.

Goede interactie

Willem Jan Talsma heeft aangegeven zich thuis te voelen bij de groen-witten uit Rouveen. Niet alleen de contacten op bestuurs- en selectieniveau, maar zeker ook de contacten met de rest van de mensen binnen de vereniging voelen erg goed. Hij ervaart het als plezierig dat er vanaf het begin een goede interactie is tussen de technische staf en de spelersgroep. Ook de kritiek die hij verneemt van de vaste supportersgroep wordt als positief opbouwend gezien.

Daarnaast is Talsma erg te spreken over hoe de huidige selectie de ‘veranderingen’ heeft opgepakt die hij voorafgaand aan dit eerste seizoen had aangekondigd. De spelers moesten wennen aan een andere speelwijze, maar inmiddels is deze wekelijks zichtbaar tijdens de wedstrijden.

Nieuws

menu