Tuimelpartij kost Milan Hunneman de koppositie

Milan Hunneman tuimelt in de eerste race van zijn motorfiets. Foto: Mariska Grob MotoGrafie

Milan Hunneman was actief op derde race-dag van twee races voor het NK Junior Moto klassement van het KNMV. De races waren op de TT Juniortrack in Assen. In de eerste race kwam Milan door een valpartij niet verder dan de zevende plaats. De spannende tweede race leverde de tweede plaats op. Milan begon de dag als klassementsleider en staat nu op de tweede plaats. Slechts één punt achter Senne Botman.

Er was sprake van wat bewolkte winderige omstandigheden. De eerste kwalificatie was goed voor de tweede tijd, maar in de tweede kwalificatie klokte Hunneman de beste tijd. En dat betekende de eerste startpositie. Na een matige start nestelde Milan zich op de tweede plaats achter Senne Botman. Binnen een halve ronde reed Milan het gaatje dicht. Hunneman probeerde te passeren, maar Botman gooide steeds de deur dicht. Het hoofd koel houden lukte even niet. Milan trapte te vroeg vol het gaspedaal in en belandde op het asfalt. Hij kon de race vervolgen, maar meer dan plaats zeven zat er niet meer in. En daarover was Milan knap boos op zichzelf.

Teleurgesteld

Ook de start in de tweede race was niet optimaal. Milan ging als derde door de eerste bocht. Na vijf ronden passeerde Milan de op de tweede plaats rijdende Finn Testers. Dat is een teamgenoot van Senne Botman. Testers wist lange tijd Milan te remmen, maar toen deze Finn voorbij was kon hij richting Botman. Zij aan zij gingen de twee de laatste bocht door richting de finish. Senne won en Milan werd tweede. Milan was ontzettend teleurgesteld in zichzelf, en vader Raymond verweet zichzelf dat de afstellingen van de motor niet honderd procent waren. Toch is iedereen trots op het doorzettingsvermogen van Milan.

Vierde ronde is in Staphorst

Op Tweede Pinksterdag wordt de vierde ronde voor deze competitie verreden in Staphorst. Om precies te zijn op evenemententerrein ‘De Tippe’. Dit belooft een mooie happening te worden. De Staphorster organisatie maakt hier altijd een groot event van, dat in de jaren voor corona veel bezoekers trok. Toegang is gratis en publiek is welkom.

Nieuws

menu