Twee wielerevenementen in Nijeveen komend weekend: Omloop van Nijeveen en NK tijdrijden voor vrije renners

Momentopname van het NK tijdrijden in Nijeveen, vier jaar geleden. Foto: Archief Leo de Harder

In Nijeveen worden dit weekend twee wielerevenementen gehouden. Allereerst wordt vrijdagavond de 13de editie van de Omloop van Nijeveen verreden.

Dit is een wielerkoers van 100 kilometer, bestemd voor eliterenners, beloften en amateurs A uit geheel Nederland. Het parcours, met een lengte van ruim 5200 meter, wordt in totaal 20 keer afgelegd. Om 19.00 uur staat de start van de Omloop gepland.

NK tijdrijden

Op zaterdag vindt vervolgens voor de 37ste maal het WFN NK tijdrijden voor vrije renners (zonder licentie) plaats in en bij Nijeveen. De lengte van de tijdrit is 22 kilometer en er nemen 120 wielrenners aan deel, uit alle hoeken van ons land. De tijdrit in Nijeveen betreft voor de derde keer het open NK voor vrije rijders, amateurs, sportklasse en masters. Er zijn 5 leeftijdscategorieën. Bij de heren is dat van 16 tot 40 jaar, van 40 tot 50 jaar, en 50 jaar en ouder. Bij de dames is dat van 16 tot 35 jaar, en 35 jaar en ouder.

Koppeltijdrit vervalt

Andere renners (beloften, elite en profs) zijn trouwens ook welkom, maar zij strijden niet om een rood-wit-blauwe trui. In verband met deze wijziging komt de koppeltijdrit dit jaar te vervallen.

Het parcours in het buitengebied van Nijeveen (met start en finish bij sportpark Tussenboerslanden) ziet er als volgt uit: Tussenboersweg, Schuurmansweg, Nijeveense Bovenboer, 3e Nijeveense Kerkweg, Bramenweg, Gemaalweg, Kolderveense Bovenboer, Kolderveense Kerkweg en Tussenboersweg.

Voor meer informatie: www.wielercomitenijeveen.nl

Nieuws

menu