Tweede 'Winterse Hollands Venetiëtocht' is een groot succes

Momentopname van de tweede 'Winterse Hollands Venetiëtocht'. Foto: Aaldert Huisman

Ruim 400 sportievelingen hebben zondag deelgenomen aan de tweede ‘Winterse Hollands Venetiëtocht’, waarvan de start en finish zich bij de accommodatie van voetbalvereniging Steenwijk bevonden. De organisatie van RTV Steenwijk kijkt zeer tevreden terug op deze activiteit in en om de gemeente Steenwijkerland.

De deelnemers konden trouwens kiezen uit drie tochten: een wegtocht met routes van 70 en 120 kilometer, en een graveltocht van 75 kilometer. Vooral laatstgenoemde tocht was zeer in trek, want 270 deelnemers kozen voor deze route die onder meer langs en over de Havelterberg, de Steenwijker Aa en de Woldberg voerde. Onderweg waren er verzorgingsposten in Vledder en Baars. Voor de wegrijders wachtte een pittige tocht langs de Driewegsluis en door het natuurgebied Weerribben en Wieden, en voor hen was een koffiepunt in Blokzijl geregeld.

Voor zowel de gravel- als de wegtocht ontving de organisatie veel complimenten van de deelnemers, die bovendien met goede weersomstandigheden te maken hadden. Hoewel het koud was en er een frisse wind stond, was het in ieder geval droog. Alle deelnemers kregen na afloop een hotdog en een drankje aangeboden bij vv Steenwijk. Hier werden de ervaringen over de rit met elkaar gedeeld en werd alvast vooruitgekeken op het komende wielerseizoen.

Nieuws

menu