Tweede editie Kom-naar-de-club-dag MHC Steenwijk wederom een groot succes

Knotshockey.

Knotshockey. Foto: Aangeleverd

Mixed Hockey Club Steenwijk hield zondag de Kom-naar-de-club-dag. Het was de tweede keer dat MHC deze dag voor de jeugd t/m 12 jaar uit de gemeente Steenwijkerland organiseerde. De opkomst lag dit jaar wat lager dan vorig jaar, maar met een kleine 70 kinderen was er opnieuw veel plezier en vertier te vinden bij MHC op Sportpark Nieuwe Gagels.

Om 10.00 uur begonnen de kinderen met een warming up onder leiding van Janita Kist van de gemeente. Alle heupen werden los gedanst en de benen werden gerekt en gestrekt.

Vervolgens werden de kinderen ingedeeld in vier leeftijdsklassen om per groep verschillende spelactiviteiten te doen. De meeste kinderen die aanwezig waren, hadden geen hockeyervaring. Maar dit was voor deze ochtend ook niet nodig. Alle spelactiviteiten waren hier op aangepast.

Stormbaan, knotshockey en fortnight

Zo startten de allerjongste kinderen van 4 en 5 jaar op de stormbaan. Voor sommigen was dit nog best spannend en hadden nog wat hulp nodig. Anderen renden en sprongen zo de stormbaan over. De groep 6- en 7-jarigen begonnen met een potje knotshockey: lekker met twee teams achter een zachte bal met zachte knots aan rennen en proberen te scoren bij de tegenstander.

De 8- en 9-jarigen speelden het spel fortnight na. Verdeeld in twee teams, probeerden de kinderen met nerf-pistolen elkaar te raken en uit te schakelen. Samenwerken met elkaar was hierbij van groot belang. De oudste groep kinderen van 10 tot en met 12 jaar kregen hockey techniektraining en moesten een parcours met stick en bal afleggen. Na een minuut of 25 werd er telkens door gewisseld, zodat elke leeftijdsgroep bij elke spelactiviteit aan de beurt kwam.

Cooling down

Spelers van het heren-1 team en het bestuur van MHC ondersteunden de spelactiviteiten. De jongste jeugdcommissie zorgde voor genoeg ranja en koek en cake. Rond 12.00 uur werd er door Janita Kist weer afgesloten met een cooling down, door samen te dansen op het koningslied van dit jaar. Tevreden vertrokken de kinderen met hun ouders richting huis, uiteraard nadat de kinderen een ijsje hadden gekregen. De heren vertrokken vervolgens met de rest van het senioren team naar Almelo, om daar ‘s middags hun competitiewedstrijd te spelen.