Tweede winterse versie van Hollands Venetiëtocht van Ren- en Toervereniging Steenwijk

Leden van fietsvereniging RTV Steenwijk. Foto: Aangeleverde foto

De eerste editie was een succes. Daarom is het niet zo raar dat op zondag 29 januari de tweede Winter Hollands Venetiëtocht van Ren en Toervereniging Steenwijk wordt verreden. De routes zijn anders dan bij de meer bekendere zomerse versie. Oftewel een mooie uitdaging voor de fietsliefhebber zo aan het einde van de eerste maand in het nieuwe jaar

Er kan over de weg en over gravel worden gefietst. De route wordt verreden door middel van gpx. Een mooie kans om van de gebaande paden af te wijken en heerlijk fit te blijven in het winterseizoen. En inschrijven kan via de links op de facebookpagina van RTV Steenwijk. De echte graveltocht over 75 kilometer is een nieuwe loot aan de winterse boom van de Hollands Venetiëtocht.

Start bij Vv Steenwijk

De start is vanaf 08.00 uur bij de voetbal accommodatie van Vv Steenwijk. Bij terugkomst staan er een hotdog en een drankje klaar om het nieuwe seizoen te vieren. Alle type fietsers zijn welkom. De deelnemers die de tocht met een velomobiel rijden worden gevraagd om tussen acht uur en half negen te starten. Overige deelnemers zijn vanaf half negen van harte welkom. De route kan alleen gereden worden door middel van gpx. Dit bestand is te downloaden via de links op site en facebook. Let daarbij op, want er zijn drie verschillende tochten.

Zorg dus dat je de juiste tocht gaat downloaden. De graveltocht is zoals al opgemerkt 75 kilometer en voor zeventig procent over verhard. Op de weg kun je kiezen voor 70 of 120 kilometer. De tocht gaat langs mooie gebieden rondom Steenwijkerland. Dat betekent bos, water en wind. Er is verzorging onderweg en na de finish. Aanmelden kan via de website van RTV Steenwijk, www.rtvsteenwijk.nl of via de link op de facebookpagina.

Nieuws

menu