Tweede winterse versie van Hollands Venetiëtocht van Ren en Toervereniging Steenwijk. Ook zondagse rit voor mountainbikers

Leden van fietsvereniging RTV Steenwijk. Foto: Aangeleverde foto

De eerste editie was een succes. Daarom is het niet zo raar dat op zondag 29 januari de tweede Winter Hollands Venetiëtocht van Ren en Toervereniging Steenwijk wordt verreden. De routes zijn anders dan bij de meer bekendere zomerse versie. Oftewel zet de datum alvast in je nieuwe agenda.

Er kan over de weg en over gravel worden gefietst. De route wordt verreden door middel van gpx. Een mooie kans om van de gebaande paden af te wijken en heerlijk fit te blijven in het winterseizoen. En inschrijven kan via de links op de facebookpagina van RTV Steenwijk. De echte graveltocht over 75 kilometer is een nieuwe loot aan de winterse boom van de Hollands Venetiëtocht.

Start bij Vv Steenwijk

De start is ’s morgens vanaf acht uur bij de voetbalaccommodatie van Vv Steenwijk. Bij terugkomst staat er een hotdog en een drankje klaar om het nieuwe seizoen te vieren. Alle type fietsers zijn welkom. De deelnemers die de tocht met een velomobiel rijden worden gevraagd om tussen acht uur en half negen te starten. Overige deelnemers zijn vanaf half negen van harte welkom. De route kan alleen gereden worden door middel van gpx.

Dit bestand is te downloaden via de links op site en Facebook. Let daarbij op, want er zijn drie verschillende tochten. Zorg dus dat je de juiste tocht download. De graveltocht is zoals al opgemerkt, 75 kilometer en voor zeventig procent over verhard wegdek. Op de weg kun je kiezen voor 70 of 120 kilometer. De tocht gaat langs mooie gebieden rondom Steenwijkerland. Dat betekent bos, water en wind. Er is verzorging onderweg en na de finish.

Tocht voor mountainbikers

Ook voor mountainbikers is er een leuke tocht. Die is op zondag 15 januari in het nabijgelegen Oldeholtpade. En daarbij geldt de accommodatie van korfbalclubs SCO als uitvalbasis. Deze leuke tocht wordt door de organisatoren zelf ‘Vos en Setz’ de ‘tocht der tochten’ genoemd. Er kan worden gekozen uit vier afstanden, 30, 50, 60 en 70 kilometer. Er zijn kleedkamers en douches, een kantine en parkeerterrein beschikbaar. Ook is er een afspuitplaats voor de fiets.

Er kan worden gestart tussen 9.30 en 10.15 uur. Tot en met zestien jaar is deelname gratis. Voor anderen kost deelname tien euro. Het inleveren van de startkaart levert een gratis kop snert op. Een helm op is verplicht. De tocht is op eigen risico.

Nieuws

menu