VHK is weer derdeklasser na zege op Zwols HTC

Na het laatste fluitsignaal op het hoofdveld van MSC was de vreugde groot bij de spelers en aanhang van VHK. Frens Jansen

VHK heeft zichzelf na een prima voetbalseizoen beloond met promotie naar de 3de klasse. In een meer spannende dan goede finale werd HTC uit Zwolle zaterdag met 2-1 verslagen.

Op het hoofdveld van MSC in Meppel was derdeklasser HTC, nota bene getraind door voormalig VHK-oefenmeester Arjen Plessen, vooraf toch wel licht favoriet. De Zwollenaren beschikken over een technische vaardige selectie en troffen in het jeugdige VHK van Edwin Duim een waardige opponent.

Strafschop

De Kloosternaren schoten uit de startblokken en kregen in de 6de minuut al een strafschop, na een Zwolse handsbal. Edward Rook schoot VHK op 1-0 en bezorgde de equipe van Duim daarmee een droomstart. Duim: „Deze wedstrijden zijn vaak niet goed en een vroege voorsprong wil dan nog weleens helpen. Jammer dat het al snel weer gelijk stond waardoor het een schaakpartij werd voor rust.”

Quinton Justiana bracht in de 16de minuut de ploegen op gelijke hoogte en herstelde daarmee het evenwicht. Dat leverde inderdaad wel een saai schouwspel op in het restant van de eerste helft, waardoor het nacompetitieduel pas na rust meer loskwam. Het was HTC dat het initiatief naar zich toetrok en verreweg de gevaarlijkste ploeg was. De Zwollenaren kregen 3 dotten van kansen om op voorsprong te komen, maar faalden zelf opzichtig en hielden daarmee VHK onbewust op de been. De Kloosternaren kwamen er slechts sporadisch uit, maar deden dit in de 86ste minuut wel meteen doeltreffend. Chris Oosterhof zette zelf de aanval over rechts op, liep door en schoot na een overstapje de bal van een meter of 8 keurig binnen: 2-1.

De gelukkigste

Die goal bleek beslissend, want VHK sloot de gelederen en gunde het aangeslagen HTC geen kans meer. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij Edwin Duim, zijn ploeg en de aanhang groot. „Na rust kwamen we een aantal keren erg goed weg en was HTC de betere ploeg. Als je hem echter zelf niet maakt, weet je waar hij vaak wél valt. Wij zijn wellicht de gelukkigste, maar op basis van een goed seizoen is dit een verdiende apotheose. We gaan een mooi feestje vieren”, aldus Edwin Duim.

Nieuws

menu