Veertigste editie Kolkloop moet opnieuw jaar geduld hebben: 'Anderhalve meter afstand publiek is onwerkbaar'

„Jammer”, zo is de eerste reactie van Henri Winter. Want voor het tweede jaar op rij gaat de stekker uit de Kolkloop. Die staat per traditie voor de eerste zaterdag van augustus op de sportieve rol. Dat was in dit kalenderjaar 7 augustus geweest. „We organiseren de loop samen met Start’78 uit Steenwijk, maar die kan onze klassieker rond de havenkolk afmelden bij de KNAU”, zo vervolgt de medeorganisator.

Een sierlijk lint van lopers langs de havenkolk van Blokzijl. Ook dit jaar zal daar geen sprake van zijn. De organisatie richt het vizier nu op volgend jaar.

Een sierlijk lint van lopers langs de havenkolk van Blokzijl. Ook dit jaar zal daar geen sprake van zijn. De organisatie richt het vizier nu op volgend jaar. Foto: Sieb van der Laan

Winter zit al sinds jaar en dag samen met Joop Slagter en Joop Prins in de organisatie van de bekende loop, die onder auspiciën van de voetbalclub in het voormalige Zuiderzeestadje wordt gehouden. „Dat het niet doorgaat heeft alles te maken met de anderhalve meter afstand voor het publiek langs de kant. Dat is in de praktijk niet uitvoerbaar, dus kan het niet”, zo klinkt het nuchter. Henri geeft de kreet ‘jammer’ nog wat meer handen en voeten. „De ringrijderij, zomerbraderie en Kolkloop, zijn evenementen die van waarde zijn in deze periode van het jaar voor Blokzijl. En dan is het bijzonder spijtig dat hardlopen rond de kolk vol publiek niet kan.”

Nieuws

menu