Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 buigt ook thuis voor HZVV

De 0-2 van HZVV'er Sander Dzemidzic is hier in de maak. Hij scoort met een fraaie volley. Foto: Wilbert Bijzitter

Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 heeft voor de tweede keer in dit voetbalseizoen klop gekregen van HZVV en dat was verdiend. Op het sportpark aan de Parallelweg in Steenwijk trokken de Hoogeveners zaterdagmiddag met 1-3 aan het langste eind.

HZVV speelde volwassener voetbal, was ook beter in de omschakeling en heeft in Kelly Joao een fantastische vleugelspeler. Hij was met zijn snelheid ongrijpbaar voor de defensie van de blauw-gelen en tevens de beste speler van het veld.

Dode spelmomenten

Dit seizoen maakt d’Olde Veste’54 een slechte indruk bij dode spelmomenten en dat was zaterdag ook tegen HZVV het geval. De 0-1 viel uit een vrije trap van Jan Hup in de 11de minuut, waarbij aanvoerder Jason Huisman van d’Olde Veste’54 de bal niet goed raakte en zo zijn eigen doelman Tom Holleboom verschalkte. Twee kansen van Kelly Joao leverde geen treffer op: bij de eerste brachten de vuisten van doelman Holleboom redding en bij de tweede vloog de bal voorlangs.

Voor rust kreeg d’Olde Veste’54 geen enkele, echt uitgespeelde scoringskans. In de tweede helft ging dat wel beter en viel Tom Kisjes naar behoren in, als vervanger van spits Davy Kuurman.

Kelly Joao nam vlak na rust de bal vol op de wreef en dwong doelman Holleboom tot een uiterste inspanning. Een schuiver van Jan Hup werd eveneens onschadelijk gemaakt door de Steenwijker doelman. Even later werd een hoekschop van HZVV de thuisploeg fataal. De bal kwam voor de voeten van Sander Dzemidzic, die met een fraaie volley de 0-2 scoorde, in de 54ste minuut.

Aansluitingstreffer

De derde doelpoging van invaller Tom Kisjes leverde de aansluitingstreffer op. Zijn derde achtereenvolgende kopbal betekende 1-2, in de 64ste minuut. Hierdoor leek d’Olde Veste’54 er weer even in te geloven, maar een kwartier voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot. De defensie van de Steenwijkers reageerde te laat om plaaggeest Kelly Joao de voet dwars te zetten. Hij kon vanaf de middenlijn zomaar alleen op doelman Holleboom afstomen en simpel de 1-3 scoren.

In de slotfase belandde een vrije trap van Jeffrey Dijkstra vol tegen de paal en kwam de bal vervolgens het veld weer in. Aan de inzet bij d’Olde Veste’54 lag het zaterdag niet, maar het gat onderin met naaste concurrent HZVV is nu wel groter geworden: zes punten.

Nieuws

menu