Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 geeft overwinning in blessuretijd uit handen

Jeffrey Dijkstra scoorde zaterdag tweemaal in Barneveld, maar het bleek niet genoeg voor de volle winst. Foto: Jacob Westra

De eerste overwinning in een uitwedstrijd in deze competitie leek zaterdag voor het grijpen voor d’Olde Veste’54. De Steenwijkers kwamen bij SDV Barneveld in de 90ste minuut op 1-3 en dachten op rozen te zitten. In blessuretijd prikten ze zich alsnog aan de doorns.

Ruano Taribuka bleek een gouden wissel bij de thuisploeg. Nadat hij in de 78ste minuut in het veld was gekomen, scoorde hij in de tweede en zesde minuut van de blessuretijd. En zo werd het 3-3.

Gefaald

De teleurstelling spatte na afloop van de gezichten bij de Steenwijkers. „We hebben gefaald. Zo’n wedstrijd moet je toch over de streep trekken?”, stelde trainer Dick Krommenhoek. „Verdedigend staan we ook niet goed. We schieten de ballen zomaar bij de tegenstander in de voeten. Het is een gelijkspel, maar dit voelt heel erg als een nederlaag.”

In de eerste helft hadden beide ploegen het publiek weinig te bieden. In de beginfase waren de gasten wat dreigender, maar ook SDV kende zo’n fase. De doelmannen Thys Uyterwaal (SDV) en Tom Holleboom (d’Olde Veste’54) grepen een paar keer in, maar de ruststand van 0-0 was niet onlogisch.

Lange rush

Direct na de pauze misten Mehran Ali Pour Asli en Davy Kuurman al grote scoringskansen. Toch was het nog ruim binnen het uur raak. Jason Huisman was de aangever en de rappe Jeffrey Dijkstra scoorde: 0-1. Een kwartier voor tijd kwam d’Olde Veste zelfs op 0-2: uit een assist van Dijkstra schoot Davy Kuurman de bal via het lichaam van SDV’er Finn Kluiver tegen het nylon. Zes minuten voor tijd werd het plotseling weer spannend toen Milan van Elten er 1-2 van maakte. Een lange rush van Jeffrey Dijkstra betekende de 1-3 en toen verkeerde iedereen van d’Olde Veste al in feeststemming. Het dubbele slotakkoord van Taribuka leidde er echter toe dat SDV toch nog een punt aan dit duel overhield.

Nieuws

menu