Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 is gelukkigste in thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn: Juules Kwant ontpopt zich tot goudhaantje

De spelers van d'Olde Veste'54 wonnen afgelopen week van CSV Apeldoorn. Foto: Wilbert Bijzitter

Een fraaie vrije trap van Juules Kwant - randje zestienmetergebied, na ruim een uur voetballen - sloeg zaterdagmiddag via de binnenkant van de paal als een granaat tegen het nylon. Het was de enige treffer in de wedstrijd tussen d’Olde Veste’54 en CSV Apeldoorn.

Beide ploegen hebben in dit voetbalseizoen tot nu toe moeite met scoren in de vierde divisie B en dat was ook zaterdag goed zichtbaar. Een redelijk aantal kansen voor beide doelen, maar de afwerking was matig. De wedstrijd was qua voetbal bovendien niet denderend. Twee hardwerkende ploegen die de punten hard nodig hebben om aan te haken bij de middenmoot.

Vizier niet op scherp

In de beginfase kwam de thuisploeg uit Steenwijk enkele malen in scoringspositie. Brian van der Zweerde schoot naast. En na een voorzet van rechts van Juules Kwant kwam Davy Kuurman een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Bij een volgende knappe Steenwijker aanval verdween de bal bij een inzet van Nick Spijker in het zijnet.

Ook de gasten uit Apeldoorn kregen goede kansen. Laurence van den Enk sneed tot twee keer toe door het hart van de blauw-gele defensie, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Daarbij had Van den Enk de pech dat bij een van z’n schoten de bal van de doellijn werd getrapt door Nick Spijker.

De defensie van de thuisploeg nam een paar keer erg veel risico bij het uitverdedigen, maar dat liep telkens goed af. Tien minuten voor rust was er ineens een dikke kans voor de Apeldoorners. Een klutsbal kwam terecht bij Cem Köse, die uithaalde binnen de zestien en de bal rakelings naast het doel van keeper Tom Holleboom zag gaan.

De ruststand 0-0 gaf symbolisch aan wat het probleem van beide ploegen is: de afwerking van kansen.

Onstuimig

Vlak na rust was sprake van een onstuimig begin van CSV Apeldoorn en dat resulteerde in een paar grote kansen. Op aangeven van Cem Köse vuurde Nigel Michels op het doel, maar keeper Tom Holleboom bracht redding. Nog binnen het uur leek Laurence van den Enk de score te openen namens de gasten. Hij draaide zich knap vrij, maar speelde de bal vervolgens te ver voor zich uit waardoor deze kans verkeken was.

Na 65 minuten stond het plotseling 1-0 voor d’Olde Veste’54. Een beauty van Juules Kwant, die de bal uit een vrije trap via de binnenkant van de paal tegen de touwen joeg. Kort daarna had de thuisploeg de wedstrijd helemaal kunnen beslissen. Uit een hoekschop kopte Jason Huisman het leer strak in, maar doelman Dean Bredewolt van CSV Apeldoorn voorkwam een doelpunt.

De slotfase werd gekenschetst door rommelig voetbal. De thuisploeg werkte hard om de magere voorsprong over de streep te trekken. De gasten lieten de koppies hangen, maar probeerden nog wel aan te vallen met de moed der wanhoop. Het bleef echter bij 1-0. En dus drie dure punten voor d’Olde Veste’54.

Nieuws

menu