Vierdedivisionist d'Olde Veste'54 lijdt geflatteerde nederlaag in Utrecht

Doelman Tom Holleboom van d'Olde Veste'54 moest zaterdag driemaal vissen tegen DHSC. Foto: Jacob Westra

De teleurstelling zat zaterdag diep bij d’Olde Veste’54. Terwijl een 3-0 nederlaag tegen DHSC een kansloze middag deed vermoeden, was het spelbeeld juist heel anders geweest.

„Natuurlijk zit de teleurstelling diep, maar ik ben heel trots op mijn ploeg. De energie, organisatie en discipline waren heel goed. We hebben heel weinig kansen weggegeven, maar staan wel met lege handen”, baalde trainer Dick Krommenhoek, na de geflatteerde nederlaag bij het Utrechtse DHSC.

Euvel

Het gebrek aan effectiviteit was, net als voor de winterstop, het euvel aan de kant van de Steenwijker vierdedivisionist. Nadat in de eerste helft goede kansen voor Jason Huisman, Jeffrey Dijkstra en Dave Kuurman geen treffer hadden opgeleverd, scoorde Mohamed Camara op slag van rust via een vrije trap de 1-0 voor DHSC.

Ook na de pauze kreeg d’Olde Veste’54 grote scoringskansen, maar de gelijkmaker viel niet. Jeffrey Dijkstra, Juules Kwant en Dave Kuurman konden het goede Steenwijker aanvalsspel niet omzetten in treffers. Daarbij bleek de goed spelende DHSC-doelman Nick Turksma een ware sta-in-de-weg voor Dijkstra en invaller Tom Kisjes.

Genadeklap

Negen minuten voor tijd kwam ineens de genadeklap toen Yassine Tekfaoui doelman Tom Holleboom verschalkte: 2-0. Slordig balverlies in de slotfase bood Lorenzo Ebecilio vervolgens de mogelijkheid om de eindstand op 3-0 te bepalen.

„Dit soort tegenstanders heeft het geduld en de kwaliteit om op het juiste moment dodelijk toe te slaan”, oordeelde Krommenhoek na afloop. „Hopelijk valt het kwartje de komende weken onze kant op. Dat levert niet alleen punten, maar ook een gezonde portie zelfvertrouwen op.”

Nieuws

menu