Voetbalclub Old Forward uit Wilhelminaoord gaat richting 125-jarig bestaan

Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van Old Forward dat traditiegetrouw voor januari gepland staat is dit jaar vanwege corona afgeblazen. Frens Jansen

Voetbalvereniging Old Forward uit Wilhelminaoord bestaat in 2023 maar liefst 125 jaar. De club behoort daarmee tot de oudste voetbalclubs van Nederland. „Het lijkt nog ver weg, maar onze club bestaat op 25 mei 2023 officieel 125 jaar en dat kunnen, en willen, wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, zegt voorzitter Johan Bergsma.

„Daarom is er een jubileumcommissie samengesteld, welke al een paar keer bij elkaar is geweest om te kijken hoe we daar vorm aan gaan geven. Eén ding staat al vast: de officiële aftrap voor het jubileumjaar zal precies één jaar eerder zijn op woensdagavond 25 mei 2022”, zo vervolgt de preses. „Wat we gaan doen blijft nog even geheim, maar zal tegen die tijd bekend worden gemaakt.”

Het voetbal ligt helaas weer stil. „Afwachten wanneer we weer mogen. De afgelopen tijd is bij een ieder die zich heeft ingezet voor de club weer een heerlijke bak snert met worst gebracht, wat ons als bestuur vele mooie reacties opleverde. En daar doen we het voor.”

Helpende handen gezocht

Ook Old Forward is meer helpende handen nodig. „Als bestuur vergaderen we regelmatig om alles draaiende te houden en te zorgen dat de club floreert als ooit te voren. Maar, we komen tot de conclusie dat we hulp nodig zijn op diverse vlakken. Hoe we ons best ook doen; we kunnen niet zonder de hulp van leden. Dus wordt een ieder die de club een warm hart toedraagt binnenkort op een ludieke wijze hiervoor benaderd.” De preses laat nog even in het midden hoe dat precies gaat gebeuren. De club heeft ruim twee honderd leden, die voornamelijk in de dorpen Frederiksoord, Nijensleek, Eesveen en Wilhelminaoord wonen. De vereniging bestaat sinds 1898 en is de op één na oudste voetbalvereniging van Drenthe.

De club heeft een belangrijke plaats in het sociale leven van vele dorpelingen. Old Forward wil een toegankelijke voetbalclub zijn in de regio voor jong en oud. Met haar sterk verankerde wortels in de gemeenschap wil Old Forward uitdragen dat ze plezier, prestatie en respect voor elkaar en haar gasten hoog in het vaandel heeft staan. Old Forward maakt gebruik van de voetbalvelden op sportpark ‘de Kievitsvelden’.

Huurvelden

De vereniging beschikt over twee (huur)velden van de gemeente, een eigen jeugdveld en een eigen trainingsveld. Zowel de kleedaccommodatie als de kantine zijn in eigen bezit van de club. De jeugdafdeling heeft een samenwerkingsverband gesloten met de naburige voetbalvereniging vv Wapserveen en speelt onder de naam OFW. De jeugdteams spelen en trainen in Wilhelminaoord of Wapserveen.

Nieuws

Meest gelezen