Voetbalvereniging Old Forward uit Wilhelminaoord maakt zich op voor viering 125-jarig bestaan

Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van Old Forward dat traditiegetrouw voor januari gepland staat is dit jaar vanwege corona afgeblazen. Frens Jansen

Old Forward uit Wilhelminaoord bestaat in 2023 maar liefst 125 jaar. Ze behoort daarmee tot de oudste voetbalverenigingen van Nederland.

„Het lijkt nog ver weg, maar onze club bestaat op 25 mei 2023 officieel 125 jaar en dat kunnen en willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, zegt voorzitter Johan Bergsma. „Daarom is er een jubileumcommissie samengesteld, die al een paar keer bij elkaar is geweest om te kijken hoe we vorm gaan geven aan het jubileum. Eén ding staat al vast: de officiële aftrap voor het jubileumjaar is precies 1 jaar eerder: op woensdagavond 25 mei 2022. Wat we gaan doen blijft nog even geheim, maar het wordt tegen die tijd bekendgemaakt.”

Het competitievoetbal ligt intussen nog steeds stil. „Afwachten wanneer we weer mogen. Om het wachten te verzachten is bij een ieder die zich heeft ingezet voor de club weer een heerlijke bak snert met worst gebracht, wat ons als bestuur vele mooie reacties heeft opgeleverd. En daar doen we het voor.”

Helpende handen gezocht

Ook Old Forward heeft meer helpende handen nodig. „Als bestuur vergaderen we regelmatig om alles draaiende te houden en te zorgen dat de club blijft floreren. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we op diverse vlakken hulp kunnen gebruiken. Hoe we ons best ook doen, we kunnen niet zonder de hulp van leden. Dus wordt een ieder die de club een warm hart toedraagt binnenkort op een ludieke wijze hiervoor benaderd.” De preses laat nog even in het midden hoe dat precies gaat gebeuren.

De club heeft ruim 200 leden, die hoofdzakelijk in de dorpen Frederiksoord, Nijensleek, Eesveen en Wilhelminaoord wonen. De vereniging bestaat sinds 1898 en is de op een na oudste voetbalvereniging van Drenthe (na Achilles 1894 ut Assen). De vereniging maakt gebruik van de voetbalvelden op sportpark ‘De Kievitsvelden’.

Old Forward neemt een belangrijke plaats in in het sociale leven van vele dorpelingen. Ze wil een toegankelijke voetbalvereniging in de regio zijn, voor jong en oud. Met haar sterk verankerde wortels in de gemeenschap wil Old Forward uitdragen dat ze plezier, prestatie en respect voor elkaar en haar gasten hoog in het vaandel heeft staan.

Huurvelden

De vereniging beschikt over twee (huur)velden van de gemeente Westerveld, een eigen jeugdveld en een eigen trainingsveld. Zowel de kleedaccommodatie als de kantine is in eigen bezit. De jeugdafdeling heeft een samenwerkingsverband gesloten met die van de naburige voetbalvereniging Wapserveen. De combinatieteams spelen en trainen onder de naam OFW, in Wilhelminaoord en/of Wapserveen.

Nieuws

menu