Voetballers Steenwijk blazen Blokzijl van het veld

Aanvoerder Wessel Busscher nam zaterdag 7 van de 13 goals voor z'n rekening in de uitwedstrijd tegen Blokzijl. Foto: Wilbert Bijzitter

Het was een schiettent, zaterdag op sportpark Uiterdijken. De voetballers van Steenwijk lieten thuisploeg Blokzijl alle hoeken van het veld zien en wonnen met maar liefst 0-13.

De zege van de rood-witters was weliswaar zeer ruim, maar kwam tevens erg grillig tot stand. Hoewel het een wedstrijd in de kelder van het amateurvoetbal betrof, dacht menigeen voorafgaand aan deze gemeentelijke derby al aan een gevecht tussen ‘De Reus’ en ‘Klein Duimpje’. Steenwijk was immers koploper (met 10 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +8) en gastheer Blokzijl was de rode lantaarndrager (niet alleen puntloos na 4 wedstrijden, maar ook nog een negatief doelsaldo van -21).

Eigen goal

In de praktijk bleek de thuisploeg dan ook weinig in de melk te brokkelen hebben. Na een minuut of 3 ging de bal al tegen het nylon: Robert van der Leij scoorde deze 0-1. Een eigen goal van de groen-witten betekende na ruim een kwartier 0-2. Twee goals van opnieuw Van der Leij verdubbelden de marge naar 0-4. Daarna ging het kort voor rust even snel. Met 3 goals van aanvoerder Wessel Busscher en een doelpunt van Winchell Keus stond het halverwege 0-8. Na de 0-9 van Busscher, kwam de tiende treffer op naam van Yannick Wagteveld. Daarna volgde nog drie keer Busscher: 0-13.

Nieuws

menu