Voetbalvereniging Blankenham kan geen trainer vinden voor komend seizoen. ‘Wij vissen in een vijver die nagenoeg leeg is’

De zoektocht van voetbalvereniging Blankenham naar een nieuwe trainer heeft tot nu toe geen enkel resultaat opgeleverd. Daarmee heeft de zondag vijfdeklasser volgens penningmeester Patrick de Vries van de club een groot probleem.

Voetbal.

Voetbal. Foto: Pixabay.com

„Wij hebben inmiddels contact gehad met de KNVB maar deze geeft aan dat we bij de start van de competitie toch echt een gediplomeerde trainer moeten hebben”, vertelt De Vries.

Trainerscarrousel ligt stil

Doordat er vanwege de coronaperikelen de afgelopen twee seizoen amper gevoetbald is, ligt volgens hem de trainerscarrousel nagenoeg stil. „Veel trainers die wij hebben gesproken blijven het komende voetbaljaar gewoon bij hun huidige vereniging. Doordat het trainersduo Simo Jongsma en Lajo Regterschot stopt bij de club, vist Blankenham in een vijver die nagenoeg leeg is.”

De kleine club heeft een klein budget, maar moet volgens de penningmeester wel voldoen aan de regels van de KNVB. „Wij hebben via de bekende kanalen al een oproep gedaan en ook enkele reacties gehad. Maar financieel was dat niet haalbaar voor ons.”

Zo moet de nieuwe oefenmeester TC 3 hebben of die cursus willen gaan doen geeft Blankenham in een advertentie aan. „Ik denk dat wij op dit moment een leuke en ambitieuze eerste selectie hebben. Sportief gezien staan we er goed voor, maar bij een club als Blankenham komt natuurlijk ook het stukje gezelligheid kijken”, vertelt De Vries.