Voetbalvereniging Diever-Wapse grijpt coronatijd aan om allerlei klussen uit te voeren

Voorzitter Agnes Haveman van vv Diever /Wapse bedankt de vertegenwoordigers van Ondernemersfonds Diever voor de bijdrage aan de dugouts. Eigen foto

Diever - De bal rolt al maanden niet, maar toch hebben de vrijwilligers van voetbalvereniging Diever-Wapse niet stilgezeten. Op zowel het sportpark in Diever als het voetbalterrein in Wapse zijn allerlei verbeteringen aangebracht.

„Corona is eigenlijk een woord dat we liever niet meer horen. Wij zijn er wel klaar mee, en wie niet? We moeten nog even volhouden en hopen dat het vaccin zijn werk doet zodat wij straks meer met z’n allen kunnen voetballen”, zo vertelt voorzitter Agnes Haveman van vv Diever-Wapse.

Ze is blij dat de jeugd nog wel mag trainen. „Daar wordt ook volop gebruik van gemaakt. En we hebben zelfs te maken met nieuwe aanmeldingen. Dat is geweldig.” Wat daarbij zeker meehelpt, is het enthousiasme van trainer Aaldert Hendriks. Deze inwoner van Uffelte zet zich, nu hij niet met de senioren aan de slag kan, in voor de jeugd in Diever. „Daar zijn we erg blij mee.”

Veel opgeknapt

Corona leidt er dus ook in Diever en Wapse toe dat alle voetbalactiviteiten voor senioren stilliggen. „Maar er is de laatste tijd wel veel gebeurd. Onze vrijwilligers hebben zich laten gelden. Corona of niet: zij zijn aan de slag gegaan en hebben op beide sportcomplexen allerlei klussen opgepakt.”

Met veel inzet van vrijwilligers zijn bijvoorbeeld op het sportpark in Diever de kleedkamers opgeknapt en is er een nieuwe cv-ketel geïnstalleerd. Verder heeft er het nodige onderhoud aan de velden plaatsgevonden, is er een extra sproei-installatie aangeschaft en is de entree van het sportpark vernieuwd. In Diever en Wapse zijn overkappingen gerealiseerd voor de opslag van materialen en ook zijn er vier nieuwe dug-outs geplaatst.