Voetbalvereniging Steenwijk heeft nieuwe trainers gevonden: 'Het is een hecht team met potentie'

Vv Steenwijk heeft twee nieuwe trainers voor het komende seizoen. Het gaat om een trainer voor de dames en het heren reserveteam. Henk Akkerman wordt trainer van heren senioren 2, en Rik Kingma heeft komend seizoen de dames onder zijn hoede.

Een wedstrijd van VV Steenwijk tegen Steenwijkerwold.

Een wedstrijd van VV Steenwijk tegen Steenwijkerwold. Foto: Martijn Bijzitter

Akkerman die vorig jaar in Steenwijk kwam wonen, heeft al de nodige trainerservaring opgedaan. „Vorig jaar ben ik hier komen wonen. Naast dat ik mee ben gaan trainen bij de mannen van het derde en vierde elftal, heb ik de laatste drie maanden van het seizoen de JO19 getraind.” Hij begon zijn actieve voetbalcarrière bij Drachtster Boys. „Na vijfentwintig jaar heb ik vier jaar bij ONT gespeeld. Vervolgens weer een jaar Drachtster Boys, en door een verhuizing naar Oldeberkoop kwam ik bij Sport Vereent terecht. Helaas scheurde ik het eerste seizoen mijn kruisband en was het voetballen wel even klaar.”

Het voetbal loslaten deed Henk niet. Hij zocht zijn heil in het trainersvak. „Na Griffioen 2 en assistent trainer bij ONT, heb ik drie prachtige jaren gehad bij BEW uit Vledder. Hierna nog Udiros en De Sweach. En ondertussen had ik UEFA C en B behaald.” Na tijdelijk gestopt te zijn, dan nu het tweede van de rood-witters. „Erg veel zin in. Een team met een groot aantal JO19 spelers van afgelopen seizoen, samen met jongens die al wat ervaring in de senioren hebben. Naast het verder ontwikkelen van de spelers en het team, hoop ik op een leuk en gezellig seizoen. En een competitie die we weer eens helemaal uit kunnen spelen.”

Trainende schilder

Bij de dames staat straks Rik Kingma voor de groep. Hij is beroepsmatig ZZP-er in het schildersvak. En ook hij voetbalde zelf. „Destijds begonnen in de jeugd van Steenwijk. Gestopt, en daarna rond mijn twintigste weer gestart in het tweede elftal van FDS op Havelterberg. Nu speel ik bij Steenwijk zeven tegen zeven en in het derde elftal.”

Door zijn voetballende zoon kwam het trainersvak op zijn pad. „Dat begon bij de D’tjes van vv Steenwijk en dat volgehouden tot de JO I9-1. In dat jaar ook begonnen bij de MO I5, het team waar mijn dochter in speelde. Dit team is nu dus de huidige vrouwen 1 geworden, en is een hecht team met potentie. We beginnen in de vierde klasse en gaan voor de bovenste plaats, in een hopelijk mooi en sportief seizoen.”

Verzorger gezocht

Vv Steenwijk is ook nog op zoek naar een verzorger. Dat mag ook iemand zijn die niet in het bezit is van een geldig diploma. Want dan is het nu een mooi moment om de cursus te volgen en heeft de toekomstige verzorger meteen een stageplaats. De aspirant verzorger hoeft ook geen lid te zijn van de vereniging, of een kind of kinderen te hebben die bij de verenging voetballen. De beginnerscursus sportmassage wordt aangeboden op kosten van de vereniging. Wie belangstelling of vragen heeft kan mailen naar penningmeester@vvsteenwijk.nl.