Volleyballers Steevast boeken gedegen overwinning

Concentratie bij het inslaan van de Steevast mannen. Foto Teun Smit

De volleyballers van Steevast hebben een ruime uitoverwinning behaald op SVM. In Marknesse werd het 0-4 voor de Steenwijkers.

Steevast trad SVM zeker niet met overmoed tegemoet, want deze ploeg beschikt immers over veel aanvalskracht en had het de Steenwijkers in de thuiswedstrijd daarmee moeilijk gemaakt. De daaruit getrokken lessen werden in deze uitwedstrijd door Steevast in praktijk gebracht, waardoor vooral de Marknesser aanvallen grotendeels werden geneutraliseerd.

Concentratie

In de eerste set ondervonden de Steenwijkers het meeste tegenspel van SVM, maar wisten ze deze uiteindelijk met 23-25 naar zich toe te trekken. De concentratie bleef voor de rest van de wedstrijd aanwezig. Met gedegen aanvalsspel en scherpe services werden ook de overige drie sets winnend afgesloten, met respectievelijk 16-25, 17-25 en 13-25.

Na deze zege kan Steevast zich opmaken voor de cruciale thuiswedstrijd, dinsdagavond, tegen naaste concurrent Oudehaske. De Steenwijkers zijn momenteel koploper en het Friese team staat tweede.

Nieuws

menu