Vriendengroep Kees Kist geeft zijn laatste centjes uit: 'Clinic met 75 kinderen is waardige afsluiter'

Balgoochelaar Jasmijn Janssen pompt nog even een paar voetballen op. „Zo nu is de druk perfect”, klinkt het goedkeurend. Kees Kist loert naar het hoofdveld van Vv Steenwijk waar de kinderen bezig zijn met een goede warming-up. Vriendengroep Kees Kist gaf afgelopen weekend zijn laatste centjes uit. En waaraan kun je dat nou beter besteden dan aan een clinic voor kinderen?

De jeugd vermaakte zich opperbest tijdens de voetbalspelletjes met Kees Kist en Jasmijn Janssen.

De jeugd vermaakte zich opperbest tijdens de voetbalspelletjes met Kees Kist en Jasmijn Janssen. Foto: Sieb van der Laan

Frans van der Velden van de vriendengroep ging nog even terug naar het voorjaar en zomer van 2019. „Kees Kist won in 1979 als eerste Nederlander de gouden schoen voor Europees clubtopscorer.” In dat jaar werd er in Steenwijk weinig aandacht geschonken aan deze bijzondere gebeurtenis. Kees kreeg de schoen uitgereikt in het Lido in Parijs. Als reden voor de geringe aandacht in zijn geboortestad werd destijds het argument aangevoerd dat Kees niet meer woonachtig was in Steenwijk. En daarom besloot de vriendengroep om dat dan veertig jaar later alsnog te doen. Ook als een soort van laatste kans.

Nieuws

menu