Vijfdeklasser vv Steenwijk en trainer Guido Broers stoppen na dit seizoen met samenwerking

Een training van vv Steenwijk, onder leiding van trainer Guido Broers. Foto: Sieb van der Laan

Vijfdeklasser vv Steenwijk en hoofdtrainer Guido Broers uit Meppel hebben in goed overleg besloten om na het huidige voetbalseizoen uit elkaar te gaan. Zo komt er na één jaar een einde aan de samenwerking tussen de club en de oefenmeester.

Voor Broers (58) was Steenwijk zijn tweede klus als eindverantwoordelijke in het amateurvoetbal. Daarvoor stond de Meppeler aan het roer bij vv IJhorst, waarmee hij in juni naar de vierde klasse promoveerde. Daarna maakte Broers de overstap naar vv Steenwijk, de club waar hij eerder zijn stage voor zijn UEFA-B-diploma voltooide.

Gemotiveerd

Beide partijen hebben echter geconstateerd ‘dat het jasje minder goed past dan verwacht’. Donderdagavond is de spelersgroep ingelicht over het besluit. Broers, die bij vv Steenwijk geassisteerd wordt door Henk Akkerman en Ronny Venema, is honderd procent gemotiveerd om het seizoen af te maken. De club staat momenteel tweede in de vijfde klasse G en hoopt de stap naar de vierde klasse te zetten. „Mijn ambities en winnaarsmentaliteit matchen voor de lange termijn niet met wat Steenwijk wil, en dat is jammer”, aldus Broers.

Nieuws

menu