Vv Steenwijk gaat voor promotie naar vierde klasse

Steenwijk kon eerder dit seizoen geen maken tegen Nagele en verloor op eigen veld met 0-1. Nu spelen de rood-witten om promotie naar de vierde klasse. Foto: Wilbert Bijzitter

Vv Steenwijk voetbalt zaterdag in Akkrum tegen Ouwe Syl uit het Friese Oudebildtzijl. Inzet is een plaats in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in het nieuwe seizoen. Na de promotie van Olde Veste en Steenwijker Boys kan ook de derde club uit Steenwijk promoveren. En dat zou toch wel een bijzondere prestatie zijn.

Steenwijk had het afgelopen zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie knap zwaar uit bij Eastermar. Na een 1-0 achterstand bij rust won Steenwijk met 1-2 door twee goals in de slotfase van Maarten de Graaf en Jesmer Boxum. Ouwe Syl had het zo mogelijk nog zwaarder. Na verlenging tegen HJSC uit Hommerts stond het 2-2. HJSC stond na 80 minuten voetballen nog met 2-0 voor. Ouwe Syl won vanaf de strafschopstip.

Supporters van Vv Steenwijk kunnen zaterdag met een bus mee vanaf het sportpark Nieuwe Gagels. De party-bus, inclusief bar, is van de supportersvereniging van de rood-witters en vertrekt uiterlijk om 13.30 uur. De wedstrijd is om 14.30 uur. Meenemen van eigen drankjes is niet toegestaan. Leden van de supportersvereniging betalen 5,- euro en niet leden 10,- euro. Graag cash afrekening bij het instappen in de bus. Meld je aan via (06) 10 54 82 03, dit onder vermelding van je voor en achternaam. Het principe is wel dat vol ook echt vol is.

VHK en Kuinre

VHK uit Sint Jansklooster wist knap te winnen van Blauw Wit’66 en afgelopen dinsdag met 1-4 bij ’s Heerenbroek. Zaterdag is de finale voor een plaats in de derde klasse tegen HTC uit Zwolle. Kuinre wist afgelopen zondag knap te winnen van het Friese Houtigehage. En dat betekent dat de roodbroeken de finale voor een plaats in de vierde klasse mogen spelen. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Tijnje. Ook deze twee wedstrijden zijn op neutraal terrein.

Tegen degradatie

Olyphia probeert zondag het verblijf in de derde klasse met minimaal een seizoen te verlengen. Dat wordt voor de ploeg van trainer Peter Pot een pittige opgave. Want de uitwedstrijd tegen het makkelijk scorende Sleen werd al met 2-0 verloren. Er zal dus door het team uit Noordwolde ruim gewonnen moeten worden in het eigen rotandorp. Met drie goals verschil, anders wordt het vierde klasse voor de groen-witten.

BEW uit Vledder voetbalt zondag tegen IJhorst. Deze wedstrijd wordt op het complex van het Meppeler MSC gevoetbald. De winnaar van deze wedstrijd speelt in het nieuwe seizoen in de vierde klasse. Voor BEW gaat het derhalve om een wedstrijd voor lijfsbehoud.

Nieuws

menu