Willemsoord hier tijdens een competitiewedstrijd, de groenhemden dromen van een potje voetbal

Vv Willemsoord ziet nog 'strohalm' voor Regio Cup: 'Kansen op een voetbaltoernooi slinken'

Willemsoord hier tijdens een competitiewedstrijd, de groenhemden dromen van een potje voetbal René Wiegmink

Nee, ze hebben de handdoek nog niet geworpen in Willemsoord op het mogen houden van voetbalwedstrijden in een eigen Regio Cup toernooi. Maar realisme is er ook. „De hoop vervliegt wel een beetje. De kansen dat het kan en mag worden er niet groter op”, zegt clubman Marcel Kuiper.

Kuiper ziet half mei zo ongeveer als laatste datum dat er toch wel duidelijkheid moet zijn. „Goed, de horeca en winkels mogen weer wat. Ook in het profvoetbal zag je in de Kuip en Arena weer mensen zitten. Bij de amateurs trainen we wel, niet verkeerd. Toch is er nog steeds geen zicht op het mogen spelen van een wedstrijd tegen een andere club.” Bij groen licht van de overheid kan één en ander redelijk vlot in gang worden getrokken.

Overleg met de gemeente

„We hebben ook contact gehad met de gemeente. Die is zes tot acht weken nodig voor zomers onderhoud aan de velden. De gemeente wil zich wel soepel opstellen. Ze willen proberen dat ze de zaakjes zo plannen dat er altijd wel een veld beschikbaar is om op te voetballen. Daar komt bij dat het onderhoud dit jaar wat eenvoudiger is. Want er is nauwelijks op de velden gevoetbald.”

Het plan was om met acht clubs een aantal wedstrijden te voetballen. „Naast onszelf als gastheer, gaat het om FC Wolvega, Oosterstreek, Sv Steenwijkerwold, Olyphia, Oldeholtpade, Zandhuizen, en De Blesse.” Er werd aanvankelijk gedacht aan een hele competitie, maar dat is inmiddels een kansloze missie. „Daarvoor is het tijdsbestek waarin alle wedstrijden moeten worden afgewerkt tekort geworden. Een halve competitie lijkt het maximale, en anders mogelijke een paar leuke derby’s. Alles is beter dan niks. Maar of het nog wat gaat worden? Grote twijfels.”

Onderling contact

De beoogde deelnemende clubs onderhouden regelmatig contact. „Van de week belde trainer Gerjan van der Hoogen ons met de vraag of we het nog zagen zitten? We weten het niet, de bal ligt bij de overheid.” En dan speelt er nog iets anders. „Want we willen bij wedstrijden ook graag publiek en de kantine open. Anders is er geen klap aan. Als het zonder publiek en kantine moet, neigen we ook nog wel naar ja om het door te laten gaan.” De lol wordt er in dat geval niet groter op. „Want na een jaar ellende is het voor mensen zo vreselijk belangrijk dat ze elkaar weer eens mogen zien. De overheid heeft de horeca een halve vinger gegeven. Tja, iedereen is er wel klaar mee. Ons leven staat al langer dan een jaar op de kop.”