Weekend met hindernissen voor coureur Jeffrey Buis. Gifbeker voor sportman uit Steenwijkerland lijkt nog niet leeg

Motorcoureur Jeffrey Buis gaat na een moeizame seizoenstart voor betere resultaten. Foto: Randy van Maasdijk

Voor motorcoureur Jeffrey Buis lijkt de gifbeker nog niet leeg. Het werd voor de sportman van Steenwijkerland een moeizaam avontuur op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Misano Adriatico is een gemeente en badplaats aan de Adriatische Zee in de Italiaanse provincie Rimini.

In de eerste race beleefde Jeffrey op zijn Kawasaki in de World Supersport 600 klasse wel een behoorlijke start. „Ik kon direct een flink aantal posities winnen en kon mij goed door de groep heen vechten zodat ik zo rond de twintigste positie lag.” Evenals in voorgaande wedstrijden sloeg het pechduiveltje genadeloos toe. „De voorkant van de motor gleed onder mij vandaan op een van de snelste stukken van het circuit met een stevige crash tot gevolg. Einde race, maar gelukkig bleef ik zelf ongedeerd.”

Lastig maar leerzaam

En dus kon de coureur uit Steenwijkerwold het vizier richten op de tweede race. Daarin was de start matig. „De grip op de baan werd minder, en dan wordt het zelfvertrouwen niet groter.” Tempo maken is dan een lastige zaak. De race werd wel uitgereden op een 27e plaats. De coureur wacht derhalve nog op zijn eerste wedstrijdpunten. „Mede door de flinke valpartij in de eerste race was ik het vertrouwen in de motor verloren. Naarmate de race vorderde kwam het gevoel terug, maar dan is het kwaad al geschied. Het was een lastig maar ook leerzaam weekend. Nu ga ik hard aan het werk voor de eerstvolgende wedstrijd.”

Het eerste volgende wedstrijdweekend vindt over ruim een maand plaats. In het weekend van 15 tot en met 17 juli is het WK Supersport te gast op het Engelse Donington Park.

Nieuws

menu