Weer landelijk schaak in Onna

.Beide teams van TAL, de combinatie van schaakverenigingen Heerenveen, Wolvega en Steenwijk, traden aan. Foto: Frans van Emst

Eindelijk kon er dan na bijna 2 jaar in Ons Dorpshuis afgelopen zaterdag weer een complete ronde schaak in de nationale competitie van de KNSB gespeeld worden. Beide teams van TAL, de combinatie van schaakverenigingen Heerenveen, Wolvega en Steenwijk traden aan en ontvingen respectievelijk. Schaakwoude 2 uit Damwoude en Sissa 3 uit Groningen.

Er golden weliswaar nog steeds beperkende maatregelen in verband met het voortwoekerende coronavirus zoals mondkapjes bij beweging door de zaal en zitten aan de korte kant van de tafel, maar verder was de stemming opperbest.

Studentenvereniging Sissa trad aan met drie vrouwelijke schakers maar dat kon niet verhinderen dat TAL-2 met grote overmacht won. Alleen de beide topvrouwen scoorden: bord 1 een heel punt en bord 2 een halfje. Aan de overige borden won TAL waarbij de vier Wolvegaaster spelers Rick Kompaan, Remco Heite, Meine Wassenaar en Lieuwe Cnossen met 4 uit 4 de goudhaantjes waren.

TAL-1 en Schaakwoude-2, met veel spelers die elkaar kennen uit de Friese bondscompetitie, gingen lange tijd gelijk op. Toen TAL-kopman Nick Jhirad de kansen plots zag keren omdat zijn flitsaanval werd gepareerd werd het nog even spannend maar de staartborden 6 t/m 8 sloegen met 3x winst voor Bas van der Zwaag, Edwin Fabriek en Stef van Kesteren het definitieve gat.

In maart spelen de teams een uitwedstrijd en op zaterdag 2 april wordt in Ons Dorpshuis in Onna de voorlaatste ronde van de KNSB-competitie gespeeld.

Nieuws

menu