Woldberg Trail prijkt nog op de atletiekagenda

De boslopen van Start’78 staan garant voor boeiende gevechten op de Woldberg. Sieb van der Laan

De Eese - De Woldberg Trail van 2020, georganiseerd door de Wegwerkers van Start’78, viel ten prooi aan het coronavirus. Over de zevende editie van 2021, die voor zaterdag 17 april op de rol staat, wordt eind januari meer duidelijkheid gegeven door de organisatie. Kan het wel of niet doorgaan? En bij een ‘go’ kan gedacht worden aan verschillende scenario’s.

Aangezien de editie van 2020 niet is doorgegaan vanwege corona, is besloten om alle deelnemers die daarvoor hadden ingeschreven gratis toegang te geven tot de trail in 2021. Het sportieve evenement, over diverse afstanden, kan in totaal zo’n vijfhonderd deelnemers aan.

‘Populair’

Zeker de vijftien kilometer is populair bij de liefhebbers van deze vorm van atletiek. En ook deze keer is Residence de Eese uitvalsbasis voor de trail. Op deze locatie aan de Bultweg 25 is start en finish, douchegelegenheid, mogelijkheid voor overnachting en het nuttigen van een hapje en een drankje. De routes gaan grotendeels over onverharde smalle paden in en rond de bossen van de Woldberg en Heerlijkheid de Eese. En daarbij moeten veel hoogtemeters worden overwonnen over heuvelachtig terrein. De langste afstand is vijftig kilometer. In de praktijk twee ronden van 25 kilometer. De 15 kilometer is het meest in trek. Naast 50 en 15 kilometer is er ook een 25, 5 kilometer en Kidsmile. Bijzondere aandacht straks voor de Kidsmile, oftewel anderhalve kilometer. Want op die afstand mag het, wat de organisatie betreft, best wat drukker worden. Voor kinderen onder de vijf jaar is het verplicht dat een ouder of begeleider mee holt. Deelname is vanaf vier jaar.

Programma

Bij de Woldbergtrail is voor toch zeker vijfenzeventig procent van de route sprake van onverharde paden. De 50 kilometer start om 10.00 uur, een uur later staan de kinderen voor de kidsmile aan het vertrek. Om 12.30 uur strikken de deelnemers aan de 25 kilometer de veters van hun loopschoenen. Rond het middaguur is de start van de vijf kilometer, en de start van de 15 kilometer is ’s middags om 13.00 uur. Finishen kan tot 16.30 uur. Voorinschrijven is nog mogelijk tot en met 10 april via de site van de atletiekclub, www.woldbergtrail.nl of via www.inschrijven.nl. Voor alle afstanden geldt een maximumaantal deelnemers.